Natuurlijk ECOstyle

Voor volgende generaties

Het gras groener bij de buren?

Ontvang regelmatig een e-mail over je gazon. Je ontdekt in ongeveer acht nieuwsbrieven wanneer, hoe en waarom je bepaalde stappen neemt. Op een groen en gezond  gazon!

Soms moet je je vijand te slim af zijn. Dit trucje hebben planten in de vingers. Ecoloog Brenda weet van een mooi voorbeeld. Wat doe je als je bestuiver je ook kaalvreet?

Net als sneeuwklokjes kondigen de krokussen het voorjaar aan! De krokus (Crocus) komt uit de bergen rond de Middelandse Zee, maar ze horen inmiddels net zo bij het culturele erfgoed van The Netherlands als stroopwafels. Er bestaan zo’n 90 soorten, een derde daarvan bloeit in de herfst! Frans Looijestijn weet er meer van en kent de link met saffraan.

Rozen verdeel je onder naar hun groeieigenschappen. Zo zijn er wilde of botanische rozen, klimrozen, heesterrozen, grootbloemige rozen, trosrozen, miniatuurrozen en stamrozen.

Tuinkalender

De temperaturen gaan (eindelijk!) omhoog. Ondanks een koude start is het al goed tuinieren met ECOstyle. Onze ProtoPlus zorgt dat meststof ook bij een lage temperatuur al vrijkomt. Ook ons graszaad is geselecteerd op kieming bij een lage temperatuur.

 

Hoeveel mest moet ik gebruiken?

Bemesten is heel belangrijk voor je tuin. Vul het soort tuin en de oppervlakte in en weet direct hoeveel van welke mest je moet gebruiken.

Geef je tuin een natuurlijke boost

Wil je de planten in je moestuin of siertuin een natuurlijke boost geven? Of wil je de planten in je tuin weerbaarder maken tegen stress of ziekteverwekkers? Je gazon, terrasplanten en hagen oppeppen? Dan is het nieuwe ECOstyle-product Micro-Actief dé natuurlijke oplossing die je zoekt. De kleine helper met groot effect!

Hoeveel kalk moet ik strooien?

De juiste pH-waarde van tuingrond is van groot belang. Een te lage pH-waarde is in veel gevallen de oorzaak van problemen met gazons of borders. Bereken direct online hoeveel kalk je moet strooien met de ECOstyle-kalculator.

Natuurlijke vijanden van je plaag

Insecten hebben natuurlijke vijanden. Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. Voor bijna elke plaag is een effectieve, ecologisch verantwoorde oplossing.

Rupsen buxusmot

De rupsen hebben in het begin een gele kleur. Later worden ze meer bruin en ze krijgen zwarte strepen en stippen. Ze zorgen voor uitwerpselen, bladskeletten, aan elkaar gesponnen bladeren en dorre en dode takken. Je bestrijdt ze met aaltjes tegen rupsen buxusmot.

 

Larven taxuskever

Larven van de taxuskever lijken met hun witte tot roomkleurige lijf op engerlingen, maar ze hebben geen pootjes. De larven van de taxuskever eten aan de wortels van bijvoorbeeld je taxus, azalea of hortensia. Je bestrijdt ze het meest effectief met aaltjes tegen de larven van de taxuskever.

Slakken

Slakken eten aan de bladeren van bijvoorbeeld hosta’s, stokrozen, dahlia’s en aardbeien. Je bestrijdt ze het meest effectief bovengronds én ondergronds. Ondergronds met aaltjes en bovengronds met Escar-Go.

Een mooi gazon in het voorjaar?

Gazon-AZ Najaar is een nieuwe najaarsmest van ECOstyle en, zoals je van ons gewend bent, is het meer dan zomaar een meststof. Gazon-AZ Najaar bevat voeding met extra kalium en kalk (calcium) voor een sterk wintergazon en een mooi gazon in het voorjaar. Met deze premiummeststof krijgt je gazon de beste bescherming en komt het sterker de winter uit en gaat het beter het voorjaar in. 

 

Help je tuin

Bestrijd plagen effectief én houd tegelijk je tuin in balans. Het kan met de natuurlijke vijanden van ECOstyle. 

Uitgelicht: Ultima & Exit

Voorkomen van onkruid en mos is natuurlijk het beste, maar soms ontkom je er niet aan. Het beste werk je dan met handen en schoffel. Toch op een andere manier bestrijden? Doe het dan zo natuurlijk mogelijk met Ultima of Exit van ECOstyle.

Ultima tegen onkruid & mos
 • Effectief en snel onkruid & mos bestrijden
 • Ecologisch verantwoord onkruid bestrijden
 • Voor alle soorten bestrating
 • Binnen enkele uren resultaat
 • Blad én wortelwerking
 • Langdurige werking
Ultima tegen zevenblad
 • Snel van het hardnekkige onkruid zevenblad af
 • Ecologisch verantwoord
 • Speciaal tegen zevenblad
 • Toegestaan onder bomen en struiken
Exit
 • Razendsnel onkruidvrij
 • Verwijdert snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid
 • 100% natuurlijk product
 • Werkt snel en effectief

Met respect voor je omgeving

ECOstyle staat al ruim 50 jaar voor natuurlijk of ecologisch tuinieren.  Alle ECOstyle-producten versterken de organische kringloop en verstoren deze niet. 
In de ecologische tuin:

 • worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt
 • ligt de nadruk op preventieve gewasbescherming

De inzet van natuurlijke meststoffen en plantversterkers bevorderen de positieve natuurlijke processen in de tuin. 
Alle ECOstyle-producten passen binnen de visie van ecologisch tuinieren. Een veilig idee en een bewuste keuze, met respect voor je familie, huisdieren en het milieu.

 

Ervaringen met ECOstyle

'Hallo ECOstyle, ik wil jullie bedanken voor jullie zeer goede producten en vooral de producten voor het gazon (zie foto). Het werkt echt super goed! We gaan volgend jaar gewoon verder met jullie producten. Super!'
Erik Wijngaard

'De online gazoncursus is een stok achter de deur om met het gazon aan de gang te gaan'
Anton van Woerkom

Benieuwd naar het volledige gazonverhaal van Anton? 

'Sinds 2017 gebruik ik Micro-Actief Gazon. Mijn gazon bestaat uit diverse vlakken die afgebakend zijn met een pad of betonband. Zo kon ik goed testen. Ik ben overtuigd!'

Cor van Roekel

Wat doet Micro-Actief Gazon op zandgrond? Lees de volledige beoordeling van Cor.