U bent hier

Gazon

Een mooi & groen gazon in 1 dag per seizoen

Mooi en sterk gazon? Doe het ECOstyle!

Spelende kinderen. Lekker languit zonnen. Ravotten met de hond. Een mooi, mosvrij gazon is heel wat waard. Het is immers de basis van jouw tuin. ECOstyle helpt je graag om het gazon eenvoudig in topvorm te houden zonder dat het veel tijd kost. In een dag per seizoen! En het mooie is, dat jij met ECOstyle het volledig ecologisch verantwoord doet, met respect voor de natuur.

Tegen sneeuw & kou

Helaas, daar werkt Gazon-grond niet tegen. Wel beschermd het jouw gazon tegen winterse omstandigheden. En na de winter, komt weer zonneschijn!

Zuur, zuurder, zuurst

Een te zure bodem? Dat is niet goed voor het gazon. Doe de pH-Bodemtest en geef jouw gazon de juiste bekalking.

Voor kale plekken

Kale plekken in het gazon, geen gezicht! Ga eerst op zoek naar de oorzaak en zaai daarna de kale plekken door met Graszaad-Extra.

Voeding voor je gras

De tuin heeft net als ons eten nodig. Met name gras kan wel wat eten gebruiken, zo heeft het voldoende voeding om elke dag weer een beetje te groeien.

Nu met de gepatenteerde innovatie: ProtoPlus®

 

Nieuw gazon?

Leg een super groen gazon aan met Graszaad-Inzaai. Volg nauwgezet de handleiding en voordat jij het weet, heb je een strak & groen gazon.

De nieuwe gepatenteerde innovatie van ECOstyle!

Dankzij de toevoeging van protozoa kan je nog sneller een groen gazon krijgen, ook bij koud weer!

Op een mooie zomerdag...

Is het tijd om te genieten van het gazon, maar het gazon heeft wel een wekelijkse maaibeurt nodig. Denk daarnaast aan de tweede bemesting, het gazon kan wel wat extra voeding gebruiken.

Op een mooie najaarsdag...

Is het na de laatste maaibeurt, tijd voor het afstrooien met Gazon-grond. Ter bescherming van het gazon tegen winterse omstandigheden.

Op een mooie voorjaarsdag...

Is het tijd voor gazononderhoud. Start met het verwijderen van mos (oftewel: verticuteren) en begin daarna aan het doorzaaien van de kale plekken. Sluit af met een bekalking & bemesting voor een gezond gazon.

Helemaal niet lastig...

Een nieuw gazon inzaaien, dat is helemaal niet zo lastig. Wij hebben een uitgebreid stappenplan, waarmee je heel gemakkelijk jouw eigen gazonnetje inzaait. Is je gazon opgekomen? Dan kun je meteen starten met bekalken & bemesten.

Verticuteren
Verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van mos. Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijder je het mos, maar ook de vitlaag die is ontstaan in de winter. Zo wordt direct de bodem belucht, dit is goed voor een rijk bodemleven en voor gezonde groei van het gras. 

kale plekken doorzaaien
Doorzaaien

Doorzaaien is de handeling die wordt gedaan om de kale plekken opnieuw in te zaaien. De kale plekken ontstaan onder andere na het verticuteren. Doorzaaien is mogelijk vanaf het voorjaar tot en met oktober, mits de bodemtemperatuur voldoende hoog is.

Bekalken
Bekalken

Bekalken is het strooien met AZ-Kalk. De juiste zuurgraad van jouw bodem is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het gazon. Is de bodem te zuur dan wordt de groei van gras belemmerd. Ideale waarden voor het gras liggen tussen 5,5 – 7,0.

kinderen in het gras
Gras zaaien

Een gazon is in de meeste Nederlandse tuinen te vinden. Het is vaak de groene basis voor elke tuin, maar zonder gras zaaien onstaat er geen groen gazonnetje.

Zoekveld