Doe het ECOstyle!

Ook voor de volgende generaties

Tuinnieuws

Help je tuin

Bestrijd plagen effectief én houd tegelijk je tuin in balans. Het kan met de natuurlijke vijanden van ECOstyle. 

Eerste hulp voor je gazon

Uit de vragen die we veel krijgen van tuinbezitters, blijkt dat het gazon een hoofdbreker kan zijn. Daarom twee veelvoorkomende gazonproblemen en hun oplossingen.

Geef je tuin een natuurlijke boost

Wil je de planten in je moestuin of siertuin een natuurlijke boost geven? Of wil je de planten in je tuin weerbaarder maken tegen stress of ziekteverwekkers? Je gazon, terrasplanten en hagen oppeppen? Dan is het nieuwe ECOstyle-product Micro-Actief dé natuurlijke oplossing die je zoekt. De kleine helper met groot effect!

Ruim eens wat minder op en bemest. Twee keer!

Ik heb een vraag voor je: waarom is het nodig de planten in onze tuin te bemesten? Om er voor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien natuurlijk!  Maar waarom hoeven planten en bomen die in de natuur groeien dan niet bemest te worden? Hebben zij deze voedingsstoffen niet nodig? 

Juli tuintips

In juli is het tijd voor een tweede bemesting, zul je zo nu en dan sproeien en maai je het beste net wat langer. 
 

Rob's Grote Tuinverbouwing

Rob werkte dit tv-seizoen regelmatig met ECOstyle-producten. Je zag het bij SBS6 op zaterdag en zondag in Rob's Grote Tuinverbouwing. Alle afleveringen kijk je terug via de site van het tuinprogramma, Rob's specifieke tuintips met onze producten zie je via onze afspeellijst op YouTube.

Natuurlijke vijanden van je plaag

Insecten hebben natuurlijke vijanden. Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. Voor bijna elke plaag is een effectieve, ecologisch verantwoorde oplossing.

Rupsen buxusmot

De rupsen hebben in het begin een gele kleur. Later worden ze meer bruin en ze krijgen zwarte strepen en stippen. Ze zorgen voor uitwerpselen, bladskeletten, aan elkaar gesponnen bladeren en dorre en dode takken. Je bestrijdt ze met aaltjes tegen rupsen buxusmot.

 

Larven taxuskever

Larven van de taxuskever lijken met hun witte tot roomkleurige lijf op engerlingen, maar ze hebben geen pootjes. De larven van de taxuskever eten aan de wortels van bijvoorbeeld je taxus, azalea of hortensia. Je bestrijdt ze het meest effectief met aaltjes tegen de larven van de taxuskever.

Slakken

Slakken eten aan de bladeren van bijvoorbeeld hosta’s, stokrozen, dahlia’s en aardbeien. Je bestrijdt ze het meest effectief bovengronds én ondergronds. Ondergronds met aaltjes en bovengronds met Escar-Go.

Uitgelicht: Ultima & Exit

Voorkomen van onkruid en mos is natuurlijk het beste, maar soms ontkom je er niet aan. Het beste werk je dan met handen en schoffel. Toch op een andere manier bestrijden? Doe het dan zo natuurlijk mogelijk met Ultima of Exit van ECOstyle.

Ultima tegen onkruid & mos
 • Effectief en snel onkruid & mos bestrijden
 • Ecologisch verantwoord onkruid bestrijden
 • Voor alle soorten bestrating
 • Binnen enkele uren resultaat
 • Blad én wortelwerking
 • Langdurige werking
Ultima tegen zevenblad
 • Snel van het hardnekkige onkruid zevenblad af
 • Ecologisch verantwoord
 • Speciaal tegen zevenblad
 • Toegestaan onder bomen en struiken
Exit
 • Razendsnel onkruidvrij
 • Verwijdert snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid
 • 100% natuurlijk product
 • Werkt snel en effectief

Met respect voor je omgeving

ECOstyle staat al ruim 50 jaar voor natuurlijk of ecologisch tuinieren.  Alle ECOstyle-producten versterken de organische kringloop en verstoren deze niet. 
In de ecologische tuin:

 • worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt
 • ligt de nadruk op preventieve gewasbescherming

De inzet van natuurlijke meststoffen en plantversterkers bevorderen de positieve natuurlijke processen in de tuin. 
Alle ECOstyle-producten passen binnen de visie van ecologisch tuinieren. Een veilig idee en een bewuste keuze, met respect voor je familie, huisdieren en het milieu.