Doe het ECOstyle!

Het is tijd voor tuinonderhoud

Tuinnieuws

voedsel voor je kamerplanten
Product van de maand

Groeiende & bloeiende kamerplanten kunnen wel wat voeding gebruiken! Geef elke week een beetje Kamerplanten Plantenvoeding mee aan het gietwater van jouw kamerplanten. Zo krijgen zij ook tijdens deze donkere dagen wat extra pit! 

Egels in de tuin
Egelweetjes

Anders dan de meeste mensen misschien denken, kunnen egels heel hard rennen. Wel zo'n 7 kilometer per uur! Wil jij meer weten over dit bijzondere beestje? 

tuinkalender december
Inspiratie in onze tuinkalender

De herfst noemen we ook wel een beetje het vergeten tuinseizoen. Eigenlijk het perfecte seizoen om aan de slag te gaan met de tuin, dus kijk snel in onze Tuinkalender voor een overzicht van onze tuinklussen. 

Hebben jouw kamerplanten last van?

Dopluis, schildluis, wolluis of witte vlieg. Dan is het tijd om hier iets aan te doen. Niet alleen kunnen deze plagen steeds groter worden, zodat al jouw kamerplanten er last van krijgen. Ook kan het ernstige schade toebrengen aan de plant. In een tijd waarin je het binnen graag gezellig wil maken, zijn een beetje groene kamerplanten wel zo fijn. 

 

witte vliegen
Witte vliegen

Deze plaag kan groeiremmingen, misvormingen en het omkrullen van de bladeren veroorzaken bij kamerplanten. Je kunt de insecten vinden aan de onderzijde van het blad. Als je de planten aanraakt, vliegen de witte vliegen weg. De witte vlieg scheidt een kleverige stof af, waardoor roetdauw kan onstaan. 

Bestrijden? Dat kan met LuisVrij!

Wolluis
Een wollige luis

Wolluizen zijn herkenbaar aan de witte, wollige laag waaronder roodbruine, ongevleugelde bladluizen te vinden zijn. Wolluizen eten het sap van planten op de bladeren, jonge scheuten en bloemen. De luizen scheiden honingdauw uit; een kleverige massa waaruit in een later stadium roetdauw tot ontwikkeling kan komen. 

Bestrijden? Dat kan met Promanal-R

dopluis
Dopluis & schildluis

Deze luizen hebben een hard schild en zijn daardoor niet zo gemakkelijk te bestrijden. Net als bij andere luizen wordt honingdauw afgescheiden, waarop roetdauwschimmel kan ontstaan. De plant raakt beschadigd, het blad kan verwelken of verkleuren en dit leidt uiteindelijk tot bladval.

Bestrijden? Dat kan met Promanal-R

Volg Wilma's Tuinblog

De uitdagingen van het aanleggen & onderhouden van haar natuurlijke tuin vol biodiversiteit! 

"Ik heb gemerkt dat ik niet gelukkig kan zijn zonder groen, bloemen, kleur en geur in & om het huis; dit is mijn levensbehoefte!" - Wilma 

Inspiratie voor elk tuin onderwerp

Met handige tips, stappenplannen en het antwoord op al je vragen. En natuurlijk een uitgebreid product assortiment.

Doe het ECOstyle!
onkruid bestrijden

Zevenblad, ik word er gek van!
Soms is het onkruid niet te stoppen, met dit groeizame weer is het tijd om in actie te komen. Ken jij onze producten tegen onkruid? Wij hebben Ultima tegen onkruid & mos, Ultima tegen zevenblad en Onkruid Exit!

Lees meer over deze producten
 

ECOstyle kantoor en magazijn

Wil jij een kijkje nemen bij ons?
Dit jaar verhuisden wij van Appelscha naar Oosterwolde. Ben jij nieuwsgierig naar ons kantoor & magazijn? Dan geven wij je graag een rondleiding per film.

Bekijk de filmpjes 

 

Volg jij ons? 

Wij zijn te vinden op Twitter, Pinterest & Facebook! Niet alleen voor tuintips, maar ook voor inspiratie & leuke acties.

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Pin met ons mee op Pinterest