0 Vergelijken
Voeding voor balkon- en kamerplanten

Het extra voeden van kamerplant of balkonplant? Weinig mensen doen het en dat is te begrijpen. Planten doen het vaak prima op alleen water. Waarom dan toch je planten extra bijvoeden? Extra voeding zorgt voor vollere en groenere planten met bijvoorbeeld een stuk meer bloemen.

Voeden van je kamerplanten en balkonplanten

Okee, we weten nu dat extra voeding zorgt voor vollere planten. Maar hoe werkt dat? Hoeveel voeding moet geven en welke producten zijn geschikt? Het begint bij de juiste potgrond. ECOstyle Potgrond Huis & Tuin is uitermate geschikt voor balkon- en terrasplanten. Met deze potgrond geef je balkon- en terrasplanten de start die ze nodig hebben. In de potgronden van ECOstyle zit 3 maanden voeding voor jouw planten. Daarna is het van belang dat je jouw planten voldoende water geeft en extra voeding voor vollere planten.

Welke voeding is geschikt voor jouw potplanten en terrasplanten?

ECOstyle heeft een divers aanbod als het gaat om het voeden van jouw balkon- en terrasplanten. Over het algemeen kun je bijvoeden met Vloeibare potplantenvoeding. Met Potplanten voeding geef je ze alle benodigde voedingsstoffen voor een langere bloei. De plantenvoeding van ECOstyle is 100% organisch en daardoor goed voor het milieu. Verder heeft ECOstyle diverse speciale voeding voor specifieke planten waaronder Lavendel-AZ, Hortensia-AZ, Citrus & Olijf voeding en Zomerbloeiers-AZ. Deze voeding is afgestemd op de specifieke behoeften van deze specifieke planten.

Hoeveel voeding moet ik mijn balkon- en terrasplanten geven?

Wanneer heeft jouw plant voldoende voeding? Op de verpakkingen van ECOstyle wordt duidelijk aangegeven hoeveel voeding je per plant benodigd bent. Doet je plant het minder goed na het geven van extra voeding, verminder dan de hoeveelheid. Planten die veel in de zon staan hebben ook vaak minder voeding nodig.

Wanneer moet ik mijn terras- en balkonplanten voeden?

Vaak voeden mensen alleen bij als een plant er minder goed uit ziet. Bladeren die gaan hangen of verkleuren is voor veel mensen een signaal om een plant bij te gaan voeden. Echter klopt dit vaak niet. Hangend of verkleurd blad heeft vaak een andere oorzaak. Dit wordt vaak veroorzaakt door een ziekte of een plaag. Wil je weten of jouw terras- of balkonplant last heeft van een plaag? Kijk dan op onze plagen pagina.

Aanbevolen producten
€ 5,99
€ 8,49
€ 4,25
€ 4,99