0 Vergelijken
Zaaien, kweken en oogsten

Wil jij verse, onbespoten groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin eten? Een eigen moestuin is niet moeilijk en een leuke hobby. ECOstyle biedt jou de juiste oplossing voor het zaaien en kweken voor een rijke opbrengst. Gebruik bij het zaaien, stekken en planten onze veenvrij Potgrond Moestuin. Hiermee geef je ze meteen de juiste start. Bemest daarna met Moestuinmest of Moestuin-AZ. ECOstyle heeft ook verschillende andere meststoffen in haar assortiment, speciaal afgestemd op de behoefte van de plant. Waaronder Fruit-AZ, Aardbeien-AZ en Druiven-AZ. Met Moestuin voeding krijg je een nog hogere opbrengst en Moestuin Actief geeft groenten een extra boost.

De mini moestuin

Kan iedereen moestuinieren? Ja dat kan! Een mini-moestuin is de meest gemakkelijke manier om te beginnen met moestuinieren. Een mini-moestuin is er in allerlei vormen en maten. Denk aan potten, pallets, moestuinbakken, maar de meest bekende vorm is toch wel de vierkante meter moestuin. Lees ook eens ons blog over de  Moestuin.

Hoe zaai ik in de volle grond?

Een gezonde grond voor het zaaien is erg belangrijk. In de bodem zitten de voedingsstoffen, het vocht en de zuurstof die de planten nodig hebben om te kunnen groeien. Voor zaaien gebruik je een zaaigrond, voor planten een potgrond. ECOstyle heeft hier de ideale combinatie potgrond voor. Met Potgrond Moestuin kun je stekken, zaaien en planten.  
  
Twijfel je over de kwaliteit van de grond? Doe onze  om eenvoudig de zuurgraad te meten. Strooi  wanneer je moet bijsturen.

Zaaien in kweekbakjes en potjes

In elk tuincentrum zijn kweekbakjes verkrijgbaar, in verschillende maten en kleuren. Ze zijn ideaal om in huis te zetten. Je zet ze heel makkelijk in de vensterbank en met de juiste temperatuur komen de zaailingen al snel tevoorschijn. Er zijn ook kleine bruine kartonnen potjes. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld erwten of bonen in voor te zaaien. Vul de potjes met onze Potgrond Moestuin en geef ze voldoende water met de plantenspuit. Deze potjes zijn biologisch afbreekbaar. Hierdoor plant je ze, nadat de zaden zijn ontkiemd en uitgegroeid tot kleine planten, met potje en al in de moestuin.

 

Waarom moet ik mijn moestuin bemesten?  

Groenten, kruiden en fruit vragen in een korte periode veel voeding. Regelmatig extra voeding geven is belangrijk voor een gezond bodemleven en geeft een hoge opbrengst en een nóg betere smaak.

Hoe krijg ik een rijke en smaakvolle oogst?

Zorg voor een goede bodemstructuur met Plantaarde, verwijder onkruid en bemest twee keer per jaar met Moestuinmest (voor de grote moestuin) of Moestuin-AZ (voor de kleine moestuin).   
Dan kun jij vele maanden per jaar jouw eigen groenten, fruit en kruiden oogsten. Zorg daarnaast voor de zuurgraad die past bij je planten.

Hoe voorkom ik schade aan mijn groenten en fruit?

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat de bodemstructuur en de pH-waarde goed zijn. Hiermee voorkom je al veel problemen. Heb je last van plagen in je moestuin? Kijk eens bij ons assortiment  Problemen en plagen. Hiermee los je ze eenvoudig op.

Producten voor een smaakvolle oogst
€ 8,25
€ 18,95
€ 4,99
€ 8,75