0 Vergelijken
Moestuin

Genieten van verse en vooral smaakvolle groenten en fruit uit je eigen moestuin? Met onze speciale meststoffen geef je de juiste voedingsstoffen om alle groenten, fruit en kruiden goed te laten groeien. Wist je dat ECOstyle ook speciale moestuin potgrond heeft voor het zaaien en stekken? Bekijk ook eens onze pagina’s over voeding voor druiven, aardbeien, fruit en citrus en olijven.

Moestuin bemesten op een natuurlijke manier 

Voor het krijgen van een hoge opbrengst en smaakvolle groenten en fruit is het belangrijk om extra voedingsstoffen te geven. Het mooie aan onze organische meststoffen is dat er juist niet alleen NPK (stikstof, fosfor en kalium) in zit maar ook micro-organismen. Hierdoor nemen planten voedingsstoffen beter op.

De moestuin onderhouden op een natuurlijke manier 

Wanneer je de moestuin op een natuurlijke manier onderhoudt, draag je bij aan de oplossingen die de natuur zelf biedt. ECOstyle stimuleert mee te werken aan deze natuurlijke oplossingen. We hebben als doel om producten en concepten te ontwikkelen die de natuurlijke balans van bodem, plant en dier behoudt of herstelt.

Hoe krijg ik een optimale oogst? 

Je zorgt goed voor je moestuin, want bij de aanleg heb je voor een goede bodemstructuur gezorgd en je houdt de pH-waarde op peil met AZ-Kalk. Daarnaast verwijder je het onkruid en geef je de planten voldoende water. Maar hoe zorg je nu voor een grotere en smaakvollere opbrengst? ECOstyle heeft 100% natuurlijke bemesting in haar assortiment. Hiermee geef je de planten voldoende voeding om uit te groeien tot gezonde planten met smaakvolle vruchten.

Bemest 1-2 keer per jaar met Moestuin-AZ. Dit is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven en geeft een hoge opbrengst en nog betere smaak. Dat is natuurlijk genieten!

En heb je een grote moestuin? Dan adviseren wij Moestuinmest. Deze verpakking van 8 kg is voldoende voor een moestuin van 80m2.

 

Hoe hou ik plagen en ziekten uit mijn moestuin? 

Door een goede bodemstructuur en bemesting van je moestuin heb jij sterke en gezonde planten in je groentetuin. Toch liggen plagen en ziekten altijd op de loer. Bladluizen, slakken, mieren en schimmels kunnen ervoor zorgen dat je oogst minder goed wordt. ECOstyle heeft Natuurlijke Vijanden en Organische bestrijdingsmiddelen om dit natuurlijk en verantwoord op te lossen.

Weetje

Moestuin-AZ is volledig plantaardig en geeft maar liefst 120 dagen voeding. Met moestuinmest heb je voldoende voeding voor 80m2.

Tips voor het bemesten van de moestuin

  • Bemest 2 keer per jaar: de eerste keer tussen maart en juni en de tweede keer tussen juli en oktober
  • Strooi na de eerste oogst wat om het stikstofgehalte weer op peil te krijgen
  • Leg in de herfst een laag compost over de moestuin. ECOstyle heeft een handige Compostmaker
  • Vaak is een pH-waarde (zuurgraad) van 5,5 tot 7,0 optimaal voor moestuingewassen. Met de pH-Bodememtest van ECOstyle weet je precies of je moet bijsturen of niet. Bijsturen? Gebruik dan onze AZ-Kalk
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,95
€ 9,45
€ 4,99
€ 4,99