0 Vergelijken
Aardbeien

Naast dat aardbeien gezond zijn, staat het ook nog eens mooi in je tuin: aardbeiplanten waar volop aardbeien aan zitten. Je kunt beginnen met zaadjes, maar makkelijker en minder tijdrovend zijn kleine of grotere planten. Ze zijn verkrijgbaar bij tuincentra of kwekers. Bij kwekers heb je vaak meer keuze en zijn de planten net even van een betere kwaliteit. Zet ze in een pot of in de volle grond, het kan allemaal. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat is, aardbeiplanten houden niet van natte voeten.

Hoe verzorg ik aardbeienplanten? 

Aardbeienplanten vragen, naast water en licht, niet veel verzorging, maar wanneer je ze onze Aardbeien-AZ geeft, krijg je mooie dieprode aardbeien die minder kans hebben op ziekten. Aardbeien-AZ is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven. Deze ECOstyle-meststof is rijk aan kalium (K) voor een betere houdbaarheid van de oogst.

Wanneer oogsten 

Je kunt aardbeien oogsten wanneer ze een mooie dieprode kleur hebben. Doe dit het liefst op het warmste moment van de dag, de aardbeien hebben dan de meeste smaak.

Weetje 

Wist je dat wanneer je bij het plukken het kroonblaadje aan de aardbei laat zitten, de aardbei langer vers blijft? Dat is natuurlijk genieten!

Siertuin bemesten met ECOstyle AZ-meststof
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 4,99
€ 4,99
€ 18,95
€ 4,99