Veelgestelde vragen over Ultrasoon Marten free

• Wat is Single Protect?

Marten free maakt gebruik van de geavanceerde Single Protect geluidstechnologie om marters effectief te verjagen uit de motorruimte van uw voertuigen of uit uw caravans, garages, schuren, etc. Het apparaat zendt een variërend en specifiek aangepast ultrasoon geluid uit dat marters verjaagt. De variërende frequentie voorkomt dat de dieren resistent worden. Met deze methode van verjagen, veranderen de dieren hun bewegingspatronen en vertrekken ze naar andere plekken.

• Hoe installeer ik de batterijen?

Schroef het klepje op de achterkant van het apparaat los en plaats drie LR14 alkaline batterijen (niet meegeleverd). De batterijen gaan normaal gesproken vijf maanden mee, maar regelmatig controleren is gewenst. De eenvoudigste manier om dit te doen is om het LED lampje te controleren; deze moet elke 5 seconden knipperen.

• Hoe kan ik zien dat de Marten free werkt?

Zolang de batterijen voldoende vermogen hebben, zal het LED lampje elke 5 seconden knipperen. Het is tijd om de batterijen te vervangen als het LED lampje zwak of niet langer knippert. Het apparaat zendt op een willekeurige manier geluid uit. Als uw gehoor goed is, kan het geluid waarneembaar zijn. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat het apparaat zo wordt geplaatst dat de geluidswaarneming wordt geminimaliseerd.

• Hoe moet de Marten free geïnstalleerd worden?

Zorg er altijd voor dat het geluid onbelemmerd uit het apparaat kan komen, plaats niets voor de luidsprekeropening. Zet het apparaat vast met de riempjes (2 stuks meegeleverd) of met geschikte schroeven. Indien gebruikt in een kamer, garage, schuur: plaats het apparaat laag / dicht bij de vloer / grond en zonder obstakels aan de voorkant. Als het apparaat wordt gebruikt in een motorruimte moet u ermee rekening houden dat het apparaat nooit op of in de buurt van hete oppervlakken boven 70 ° C wordt geplaatst, omdat dit de het apparaat kan beschadigen of de levensduur verkorten. Zorg ervoor dat het apparaat stevig is vastgemaakt en voorkom dat deze losraakt in de motorruimte. Zorg ervoor dat de luidsprekeropening niet is geblokkeerd om het effect te maximaliseren.

• Wanneer zie ik resultaat?

Dieren reageren direct op het ultrasone geluid van Marten free. Het kan echter ongeveer twee weken duren voordat er een verandering in hun gedrag plaatsvindt. In sommige gevallen moet u langer wachten.

• Is Marten free veilig voor kinderen?

Het ultrasone geluid schrikt marters af, maar is verder onschadelijk. Onschadelijk voor kinderen, vogels en vissen. Het ultrasone geluid kan mogelijk hoorbaar zijn voor het menselijk oor. Indien dit het geval is, verplaats het apparaat naar een andere positie. Plaats het apparaat nooit in de richting van de buren. Er kan een effect op andere dieren zijn. Als er andere huisdieren in de buurt zijn, raden wij u aan voor gebruik dit apparaat eerst de reactie van deze dieren te testen. Stoort andere elektronische apparatuur niet.

• Waar in de motorruimte zou ik de Marten Free 50m² installeren?

Plaats de Marten Free 50m² op zo'n manier dat het signaal zich kan verspreidden door de motorruimte. Zorg ervoor dat U de Marten Free 50m² niet op of in de buurt van hete oppervlakten plaatst. Zorg er ook voor dat de Marten Free 50m² goed is bevestigd, zodat het geen schade kan veroorzaken in de motorruimte.