• ☏ 0516 - 43 21 22 | De levertijd van een webshoporder is 2-3 werkdagen vanaf het moment dat de order ons magazijn verlaat
8.5
2288 Reviews
Winkelwagen 0
Winkelwagen

Er zit nog niets in je winkelmandje.

Hulp nodig?
Menu
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Ultrasoon Cat & Dog free

• Wat is Single Protect?

Cat & Dog free maakt gebruik van de geavanceerde Single Protect geluidstechnologie om katten en honden effectief te verjagen uit uw tuin. Het apparaat wordt ingeschakeld door middel van een bewegingssensor. Wanneer er beweging is in het dekkingsgebied, zendt het apparaat een ultrasoon geluid uit dat katten en honden vervelend vinden. Met deze methode van verjagen, veranderen de dieren hun bewegingspatronen en vertrekken ze naar andere plekken.

• Hoe installeer ik de batterijen?

Schroef het klepje op de achterkant van het apparaat los en plaats vier LR6 alkaline batterijen (niet meegeleverd). De batterijen gaan normaal gesproken minimaal twee maanden mee, maar regelmatig controleren is gewenst. De eenvoudigste manier om dit te doen, is
    om de bewegingssensor te activeren door er met de hand voor te bewegen. Dit moet het rode LED lampje doen oplichten.

• Hoe kan ik zien dat Cat & Dog free werkt?

Wanneer u de batterijen in uw Cat & Dog free plaatst, schijnt het rode LED lampje gedurende ongeveer 20 seconden. Gedurende deze tijd wordt de bewegingssensor gecontroleerd en geactiveerd. Wanneer het rode LED lampje weer uit gaat, is het apparaat klaar voor gebruik. Wanneer de sensor reageert op een beweging, wordt het ultrasone geluid uitgezonden en gaat het rode LED lampje branden. Dit gebeurt terwijl het apparaat de beweging detecteert. Het geluid en het rode LED lampje schakelen uit ongeveer drie seconden nadat de bewegingssensor niet meer reageert op een beweging.

• Hoe plaatst ik de Cat & Dog free?

Gebruik de bijbehorende pen en plaats het apparaat in de best mogelijke vrijstaande positie en in de richting van waar u denkt dat de dieren verschijnen. Voor een optimaal effect moet Cat & Dog free af en toe worden verplaatst, wat een verrassingseffect oplevert voor de indringer. Plaats het apparaat nooit richting naastgelegen tuin, woning of openbare ruimtes. Cat & Dog free is alleen bedoeld om bezoekende katten en honden in uw eigen tuin te verjagen.

• Wat is het bereik van de Cat & Dog free?

Een bewegingssensor detecteert beweging tot 12 meter voor het apparaat en activeert deze vervolgens automatisch. Het aangegeven bereik van de bewegingssensor dient alleen als indicatie; weersomstandigheden, obstakels, enz. kunnen de omvang van het bereik beïnvloeden. Vermijd blootstelling van de bewegingssensor aan direct zonlicht, omdat dit de gevoeligheid van het apparaat zal verminderen.

• Wanneer zie ik resultaat?

Dieren reageren direct op het ultrasone geluid van Cat & Dog free. Het kan echter ongeveer twee weken duren voordat er een verandering in hun gedrag plaatsvindt. In sommige gevallen moet u langer wachten. Gedurende deze tijd is het een goed idee om Cat & Dog free te verplaatsen om het element van verrassing te vergroten.

• Is Cat & Dog free veilig voor kinderen?

Het ultrasone geluid schrikt katten en honden af, maar is verder onschadelijk. Onschadelijk voor kinderen, vogels en vissen. Het ultrasone geluid kan mogelijk hoorbaar zijn voor het menselijkoor. Indien dit het geval is, verplaats het apparaat naar een andere positie. Plaats het apparaat nooit in de richting van de buren. Er kan een effect op andere dieren zijn. Als er andere huisdieren in de tuin zijn, raden wij u aan voor gebruik dit apparaat eerst de reactie van deze dieren te testen. Cat & Dog Free stoort andere elektronische apparatuur niet.

• Wat betekent IP44-klasse?

De IP44-klasse betekent dat het apparaat beschermd is tegen indringende voorwerpen met een diameter groter dan 1mm (eerste cijfer) en beschermd is tegen binnendringend water, spatwaterdicht (tweede cijfer). Een hoger getal biedt meer bescherming. Cat & Dog Fee is bestand tegen regen en sneeuw, maar moet niet in water gedompeld worden.