0 Vergelijken

Moestuinproblemen

Slakken vinden het leven in de moestuin prachtig. Verse aardbeien en knapperige blaadjes sla... Met een beetje mazzel knagen ze ook nog eens aan je mooie hosta's. Niet leuk! Ondanks dat slakken nuttige diertjes zijn die dood organisch materiaal eten, wil je ze gewoon niet in je moestuin hebben. Bovengronds gebruik je Escar-Go, en ondergrond gebruik je aaltjes tegen slakken. Doe het beide en je bent snel van je slakken in je moestuin af.

Fruitrot wordt meestal veroorzaakt door een schimmel. Helaas is de schimmel moeilijk te behandelen. Niet op onze natuurlijke wijze, maar vaak ook niet op een eventueel chemische wijze.

In uw geval is het belangrijk zoveel mogelijk aangetast materiaal te verwijderen. Wat u van de plant afhaalt, kunt u beter niet op een composthoop of in de GFT-bak gooien. Dan blijft de schimmel namelijk bestaan. Deze kunt u beter bij het normale huisvuil weggooien.

De schimmel kan worden overgebracht door beestjes. Een lijmband om uw boom helpt daar tegen. Verder moet u in het voorjaar zo snel mogelijk beginnen met het spuiten van Vital op de plant. Vital is een middel dat de plant harder maakt. Hij maakt hem sterker, zodat de schimmel minder goed kan binnendringen. Op deze manier kunt u het probleem volgend jaar voorkomen. Het is belangrijk dit minimaal één keer per maand te herhalen, zodat de plant gedurende een langere tijd een verhoogde weerstand heeft.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?