0 Vergelijken

Onderhouden

Wat je ziet in jouw tuin zijn de schimmelculturen die in de bodem leven. Door de huidige weersomstandigheden, veel vocht en een hoge temperatuur ontstaan er wolkjes schimmel.  Deze zijn onschadelijk en feitelijk een teken van een gezond bodemleven. Als het stoort eenvoudig wat doorharken met bijvoorbeeld een bladhark, dit versnelt de opname in de bodem.

Paddenstoelen zijn de bloeiwijze van schimmelculturen. Deze zitten in de bodem. De paddenstoelen veroorzaken geen schade en tonen eigenlijk aan dat er sprake is van een goed bodemleven. Door de weersomstandigheden; veel vocht en warmte ontstaan vervolgens paddenstoelen. Als het je stoort, kun je de paddenstoelen eenvoudig wegharken.

Precies is dat niet aan te geven, want bodemtemperatuur en vocht zijn bepalende factoren, naast een goede bodemstructuur. In het vroege voorjaar duurt de eerste opkomst al gauw enkele weken vanwege de vaak nog (te) lage bodemtemperatuur. Advies is om het ingezaaide graszaad vochtig te houden. Belangrijk is dat de gemiddelde bodemtemperatuur minimaal 10°C is.

Bij het inzaaien van kale plekken of een nieuw gazon moet de grond goed aangerold of aangelopen worden. Het is noodzakelijk, dat het graszaad goed contact maakt met de aarde. Als dit niet het geval is, kiemt het zaadje wel, maar krijgt de wortel niet snel genoeg contact met de vochtige grond. Het gekiemde zaadje sterft af en het resultaat blijft uit. Hou het gazon de eerste veertien dagen na het zaaien goed vochtig en loop er niet op.

AZ-Kalk en Gazon-AZ kunt u gelijk achter elkaar toepassen. Hier hoeft geen tijd tussen te zitten. De AZ-Kalk is goed te combineren met alle ECOstyle AZ-meststoffen. Toepassing van beide producten op dezelfde dag is goed mogelijk! Dit is uniek aan de meststoffen van ECOstyle. Wil je daarnaast ook je gras inzaaien? Ook dit kan op dezelfde dag!

Met de ECOstyle organische meststoffen kun je volstaan met 2 strooibeurten per seizoen. Mocht je "last" hebben van een arme zandgrond dan luidt het advies om 3 maal per jaar te bemesten volgens het advies op de verpakking. Vuistregel voor de dosering is 1 kg/ 10 m². Het advies is om te bemesten in het begin van het groeiseizoen (maart – april) en halverwege het groeiseizoen vanaf half juni. Volg de adviezen op de verpakkingen.

De ECOstyle meststoffen zijn verrijkt met bodembacteriën en schimmels, die na het uitstrooien vrij komen. De schimmelvorming is onschuldig en doet niets af aan de goede werking! Eigenlijk is het juist een teken dat de meststoffen haar werk goed doen. Tip: Wanneer te veel meststof wordt gestrooid kan er een dikke plakkaat ontstaan met mogelijk negatieve gevolgen voor het gazon. Dit omdat dan onvoldoende zuurstof bij de wortels kan komen. Ons advies; let op de dosering. Dat is beter voor jouw portemonnee en de tuin!

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?
Aanhef*
Naam*
E-mail*
Onderwerp*
Bericht*
* Deze velden zijn verplicht