0 Vergelijken

Gazonproblemen

Emelten en Engerlingen in het gazon kan je uitsluitend en het beste bestrijden met aaltjes. Aaltjes zijn microscopische wormpjes die opzoek gaan naar het plaaginsect en gaan ze vervolgens te lijf. Je kunt aaltjes bestellen via de webshop.

Kijk of je geen last hebt van een plaaginsect zoals de emelt of engerling en weet zeker dat je huisdier niet in het gazon urineert. Dan is het zaak om of de plaag te bestrijden met aaltjes en je huisdier ergens anders dan in het gazon z'n behoefte te laten doen. Het herstellen van de kale plek doe je eenvoudig met Graszaad-Herstel. Idealiter bemest je de plek met Gazon-AZ en bekalk je de plek met AZ-Kalk. Zo herstelt je gazon het beste en het snelst.

Mos is een veelvoorkomend probleem in het gazon. Vaak is de grond aan de zure kant of ligt je gazon in de schaduw. Het eerste wat je kunt doen is het gazon verticuteren. Zo haal je mos eenvoudig uit je gazon en krijgt het gras meer lucht en ruimte om te groeien. Test je bodem met de pH-bodemtest om te kijken hoeveel kalk je gazon nodig heeft. Ontstaan er kale plekken door het verticuteren, dan kan je de plekken weer inzaaien met Graszaad Herstel. Bemest 2x (of soms 3x) per jaar om je bodem gezond te houden en mos geen kans te geven. Kalk kan je het hele jaar strooien!

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?
Aanhef*
Naam*
E-mail*
Onderwerp*
Bericht*
* Deze velden zijn verplicht