0 Vergelijken

Snoeien

Je hortensia snoeien kan je het beste na de winter doen en sowieso voor 1 maart. Knip boven verse knoppen de oude bloemen af, zodat je hortensia daarna weer mooi kan uitlopen en bloeien. Vergeet niet om in april en juni te bemesten, zo zal je extra lang kunnen genieten van je bloeiende hortensia's!

Het snoeien van lavendel doe je twee keer per jaar. De eerste keer in het voorjaar, nog voordat de groei begint. Snoei de plant niet helemaal kaal, hiermee voorkom je dat de plant niet meer uitloopt. Wanneer je de takjes net boven jonge scheuten afknipt loopt hij weer mooi uit. De tweede keer snoeien doe je na de bloeitijd, uiterlijk in september. Je knipt de uitgebloeide takjes af zodat de plant weer mooi in model komt. 

Snoei de rhododendron direct nadat hij is uitgebloeid en dat is vaak begin mei. Knip de uitgebloeide bloemen eruit en laat het daarbij. Als je de rhododenrdon helemaal kaal snoeit, kan het zijn dat het enkele jaren duurt voordat hij weer in volle bloei staat. De rhodondendron is een zuurminnende plant, bemest deze 2x per jaar met Rhodo & Azalea AZ voor een kerngezonde en prachtig bloeiende rhododendron!

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?