0 Vergelijken

Plagen

Wanneer je je planten goed verzorgd, is de kans op ziekten en plagen een stuk kleiner. Zorg dat ze op de juiste plek staan, geef ze regelmatig water (niet te veel) en voeding. En, verpot ze 1 keer in de 1-2 jaar. Je kamerplanten krijgen dan nieuwe potgrond (met voedingsstoffen) aangevuld en een ruimere pot wat de groei bevordert. 

De vliegjes die je ziet zijn varenrouwmugjes. Deze mugjes leggen eitjes in de potgrond en wanneer deze uitkomen, eten de larfjes aan de wortels van je planten. Naast dat ze irritant zijn, kunnen ze het leven van je kamerplanten ook knap zuur maken. Je bestrijdt de vliegjes met aaltjes, deze kan je in onze webshop kopen: aaltjes tegen de varenrouwmug.

Spint is een kleine mijt wat webjes in je planten maakt. Spint is een hardnekkige plaag die vaak voorkomt in tochtige hoekjes en kamerplanten vertonen snel gebreken zoals gele bladeren en plekken in bladeren. Je bestrijdt spint met Spruzit-R. Check je planten regelmatig, want de plaag komt soms zomaar weer terug.

Bladluizen zuigen aan de sapstromen van je planten. Je ziet al vrij snel dat je bladeren verdorren of vergelen. Check de onderkant van het blad en je ziet de kleine luisjes wel zitten. Bladluis kan je met lieveheersbeestjes bestrijden, maar binnenshuis is dat niet echt handig. ECOstyle heeft Spruzit-R tegen bladluizen op je kamerplanten. Houd je planten in de gaten, want bladluis kan regelmatig terug komen!

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?