U bent hier

Pyrogenium

Dé eerste keus bij alle ontstekingen zoals mastitis en baarmoederontsteking

Pyrogenium, al 50 jaar een betrouwbare keuze

Pyrogenium activeert direct het zelfgenezingsproces van het dier en zet het immuunsysteem aan het werk om de beginnende ontsteking op te lossen. Slangengif activeert witte bloedcellen Pyrogenium bevat o.a. slangengif dat zorgt voor een toename van de witte bloedcellen. Dit worden ook wel ‘ontstekingscellen’ genoemd. Witte bloedcellen zijn een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem dat het lichaam tegen ziektes beschermd. Ook ontstaat een toename van de activiteit van de zogenaamde ‘vreetcellen’. Het immuunsysteem zorgt er dus voor dat een eventuele ontsteking wordt opgeruimd.

Werking Pyrogenium?

✔ Effectief bij o.a. uier-, baarmoeder-, tussenklauwontsteking en ontstoken wonden
✔ Stimuleert de lichaamseigen afweer bij beginnende ontstekingen en koorts
✔ Activeert het zelfgenezingsproces

Voordelen

✔ Heeft 0 dagen wachttijd, dus geen verlies van melkgeld
✔ Laat geen residuen achter in melk die, kleur of smaak beïnvloeden
✔ Lage kosten per behandeling

pyrogenium-web.jpg

Het verschil tussen antibiotica en Pyrogenium?

Antibiotica is niet alleen effectief tegen ziekteverwekkers, maar dood ook ‘goede’ bacteriën die de darmflora van het dier in balans houden. Een verstoring hiervan heeft een negatief effect op het zelfherstellend vermogen van het dier. De vatbaarheid voor bacteriële infecties kan dan weer toe nemen. Minder antibiotica gebruiken geeft ook minder kans op resistente bacteriën.

Wat kunt u doen om mastitis snel & effectief aan te pakken?

Een krachtige behandeling tegen mastitis

Verschillende soorten bacteriën veroorzaken mastitis op verschillende manieren; een beginnende mastitis bij vaarzen, mastitis bij terugkomers of plotselinge ‘miljonairs’. Als een koe niet reageert op een antibiotica- of Pyrogenium behandeling, kan dit met biofilm te maken hebben. Biofilm is een laag bacteriën die zich samen wapenen tegen medicatie zoals antibiotica of Pyrogenium. Met verschillende producten met verschillende werkingen, kan de biofilm doorbroken worden. Zo kan de medicatie zijn werk goed doen. Bij een moeilijk behandelbare mastitis zorgt het combineren van producten voor een krachtige behandeling.
Lees meer over dé aanpak van mastitis.

Antibiotica als laatste redmiddel

Wanneer het zelfherstellend vermogen van een dier niet meer of onvoldoende aanwezig is om een bacteriële infectie te bestrijden, is antibiotica het laatste redmiddel. Door de focus te verleggen naar het zelfherstellend vermogen van het dier (weerstand), in plaats van het curatief behandelen van infecties, is het lichaam beter instaat om bacteriële infecties zelf te overwinnen. Het immuunsysteem krijgt zo de kans om aan herstel te bouwen. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede met minder productieverlies.

Lees meer over het verschil tussen antibiotica en Pyrogenium.

Dosering & toepassing

Injectie

5 dagen 1x daags onderhuids injecteren

Rund 10 ml onderhuids
Schaap, geit en varken 5 ml onderhuids

Pyrogenium kost slechts € 12,50 per behandeling van min. 5 dagen bij koeien. De melk kan worden door geleverd aan de melkfabriek waardoor verlies van melkgeld wordt voorkomen.

Gouden tips bij het toepassen van Pyrogenium

  1. Injecteer altijd onderhuids.
  2.  Behandel minimaal vijf dagen. Let op: op behandeldag twee kunnen de vlokjes in de melk tijdelijk toenemen. Dit zijn vooral de witte bloedcellen die hun werk gedaan hebben. Het genezingsproces is in volle gang!
  3. Gebruik bij een vermoeden van baarmoeder- of uierontsteking direct Pyrogenium voor een optimaal effect.
  4. Jonge dieren naar verhouding minder geven.

Oraal

5 dagen 2-3x daags in de bek

Rund, paard 40 druppels
Schaap, geit en varken 20 druppels

Samenstelling

Pyrogenium D15, Lachesis D8, Argentum metallicum D30 aa.

Tip!

Bij mastitis kan Pyrogenium ook goed gecombineerd worden met UierBalsem en de Panax Knoflookbolus. Pyrogenium is minder effectief bij chronische mastitis. Raadpleeg bij twijfel uw MPR-gegevens.

Verpakkingen

  • 100 ml (incl. doseerspuit en 2 naalden) verkoopadviesprijs €29,50
  • 4 x 100 ml voordeelverpakking (zonder doseerspuit en naalden) verkoopadviesprijs €115,50
  • 6 x 100 ml voordeelverpakking (zonder doseerspuit en naalden) verkoopadviesprijs €167,50

Hoe zet je Pyrogenium in bij de eerste mastitisattentie?

Hoog celgetal behandelen met Pyrogenium

De dierdagdosering op het bedrijf van Jan van Meijl is de afgelopen jaren van ruim 3 gedaald naar 0,03. Ook het celgetal maakte een daling door van 250.000 cellen/ml naar 150.000 cellen/ml. Een veestapel met weerstand, dankzij de homeopathische middelen van ECOstyle, geeft Jan aan. Ik was heel sceptisch. Eerst zien, dan geloven'. Door een collega melkveehouder werd hij op andere gedachten gebracht. Jan nam de proef op de som en gaf Pyrogenium een kans bij een paar 'miljonairs', koeien met een veel te hoog celgetal, in zijn veestapel. Hij behandelde ze en met resultaat. 

Vergelijkbaar effect Pyrogenium en antibiotica bij mastitis

In 2013 is een onderzoek uitgevoerd naar het effect van Pyrogenium ten opzichte van antibiotica op zes melkveebedrijven met een melkrobot. Koeien met een mastitisattentie als gevolg van een verhoogde geleidbaarheid kregen Pyrogenium (Pyrogeniumgroep) of antibiotica (controlegroep) toegediend.

''Pyrogenium werkt super bij gewrichtsontsteking''

Geitenhouder Rinie Raymakers is enthousiast over de combinatie Pyrogenium en ProMotion bij lammeren met gewrichtsontsteking. ''Pyrogenium om de ontsteking aan te pakken en ProMotion voor een goede doorbloeding van het gewricht. Dit werkt zeer effectief, de lammeren herstellen veel sneller dan met gangbare medicijnen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een middel werkt bij gewrichtsontsteking, maar dit werkt super. "

Blogs van ECOstyle

Het hele jaar rond het lam gezond? Het kan met de ECOstyle diergeneesmiddelen en aanvullende diervoeders! In één overzicht ziet u precies wanneer u welk product kunt inzetten. Het combineren van deze producten in bepaalde situaties geeft een synergetisch effect.

‘Het jaar rond de geit gezond’, daar streeft elke geitenhouder naar. Maar ondanks alle inspanningen lukt het niet altijd om de gezondheidsproblemen voor te zijn of doelgericht te kunnen aanpakken, met name in de transitieperiode.

Cryptosporidum parvum (C. parvum) is de meest voorkomende soort van ‘The BIG 5’. The BIG 5 zijn de meest voorkomende ziekteverwekkers op melkveehouderijbedrijven. C.

Zoekveld