U bent hier

Onderzoek

Alle onderzoeken met Pyrogenium op een rij

In homeopathie moet geloofd worden is een veel gehoorde opmerking. Maar onderzoeken bevestigen wel degelijk de werking ervan. Pyrogenium is een homeopathisch diergeneesmiddel: een samenstelling van sterk verdund slangengif, een extract van rottend rundvlees (Pyrogenium genaamd) en een zilverextract (argentum metallicum). Dat Pyrogenium werkt, blijkt uit meerdere (wetenschappelijke) onderzoeken.

Vergelijkbaar effect Pyrogenium en antibiotica bij mastitis

In 2013 is een onderzoek uitgevoerd naar het effect van Pyrogenium ten opzichte van antibiotica op zes melkveebedrijven met een melkrobot.

Natuurlijke middelen vooral ingezet bij uiergezondheid

Uit marktonderzoek (2014) onder 300 melkveehouders blijkt dat natuurlijke middelen vooral ingezet worden bij uiergezondheid. 46% van de melkveehouders past het homeopathisch diergeneesmiddel Pyrogenium toe in zijn bedrijfsvoering.

Bacteriedodend effect op luchtwegpathogenen

Door het IRAS instituut van de faculteit Diergeneeskunde werd in vitro (kweek) onderzoek uitgevoerd met Bronch Arom F (dec. 2015). De resultaten lieten een bacteriedodend effect zien op twee luchtwegpathogenen: Pasteurella multocida en Mannheimia haemolitica.

Alternatieve behandelopties bij gewrichtsontsteking met Mycoplasma

Gewrichtsontsteking bij vleeskalveren is een regelmatig terugkerend probleem dat lastig te behandelen is. Veelal gaat het om een infectie met Mycoplasma. In samenwerking met vier dierenartspraktijken en de GD is onderzoek uitgevoerd op 24 bedrijven naar de alternatieve behandeling met Pyrogenium & ProMotion (jan. 2016).

Alternatieven bij bestrijding Mortellaro

Antibioticahoudende sprays tellen (nog) niet mee in de dierdagdosering. Het gebruik van antibioticavrije sprays bij de bestrijding van Mortellaro lijkt effectief (okt. 2016).

Mortellaro onderzoek toont aan: 73% huidherstel binnen 10 dagen

Het Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGC) heeft in opdracht van ECOstyle onderzoek gedaan naar een alternatieve behandeling van Mortellaro. Op vijf melkveebedrijven zijn in totaal 111 koeien behandeld met een M2 leasie. Het NKGC heeft tijdens de behandeling gebruik gemaakt van het Klausan 4-Stappenplan (november 2016).

Zoekveld