U bent hier

Mastitis

De behandeling van uierontsteking

Ontsteking aan het uierweefsel is één van de meest voorkomende aandoeningen onder melkvee. Mastitis wordt veroorzaakt door bacteriën die ofwel (van nature) op het dier voorkomen, of in de omgeving. Er worden twee vormen van uierontsteking onderscheiden, klinische (zichtbare) en subklinische (niet- zichtbare) mastitis.

Combinatie van Pyrogenium en UierBalsem
Bij de eerste tekenen van mastitis aan het uier of een te hoog celgetal, kunt u beginnen met het geven van Pyrogenium. Door dit vijf dagen lang te geven, oraal of via een onderhuidse injectie, is dit een goede eerste aanpak tegen uierontsteking. Ook het insmeren van het uier met UierBalsem zorgt voor goede resultaten bij de behandeling van mastitis. Indien nodig kan de behandeling van Pyrogenium en UierBalsem verlengd worden.

Voordelen UierBalsem
Onze UierBalsem werkt niet alleen antibacterieel en ontsmettend, maar ook verzorgend voor de uierhuid door de toevoeging van Eucalyptus. UierBalsem ruikt mild en smeert gemakkelijk uit. Bijkomend voordeel is dat het geen blijvende geur afgeeft aan de handen. Kleine wondjes? Ook dan is UierBalsem vriendelijk en verzorgend! Daarnaast heeft het een wachttijd van 0 dagen.

Twijfel?
Temperatuur een koe met mastitis regelmatig. Twijfel over het herstel van uw koe? Schakel dan altijd een dierenarts in!

ECOstyle producten:

Combinatiebehandeling van Pyrogenium en UierBalsem versterkt het genezingsproces bij mastitis

Zoekveld