U bent hier

Blog

Een krachtige behandeling tegen mastisis is dus onmisbaar! Verschillende soorten bacteriën veroorzaken mastitis op verschillende manieren; een beginnende mastitis bij vaarzen, mastitis bij terugkomers of plotselinge ‘miljonairs’. Wanneer een koe niet reageert op een antibiotica- of Pyrogenium behandeling, typische terugkomers, kan dit met biofilm te maken hebben. Biofilm is een laag bacteriën die zich samen wapenen tegen medicatie zoals antibiotica of Pyrogenium.

Sinds de reductie van het antibioticagebruik in 2012, zijn er veel alternatieve middelen op de markt voor de veehouderij bijgekomen. Een bekend alternatief voor antibiotica is Pyrogenium. Maar is dit eigenlijk wel een vervanger voor antibiotica?

Het gebruik van slangengif in de melkveehouderij is één van de bekendste middelen om het antibioticagebruik te verminderen. Maar wat doet het slangengif in het lichaam en waarom blijven dieren beter weerbaar na een behandeling met Pyrogenium?

We zijn niet biologisch’, vertelt melkveehoudster Minouche van den Berg meteen wanneer het over de producten van ECOstyle gaat. ‘We zijn een gewoon gangbaar melkveebedrijf. Door de naam denken mensen dat je ecologisch of zo moet zijn om met de natuurlijke producten van ECOstyle te werken. Dat is niet zo, als regulier melkveebedrijf heb je er ook voordeel bij.’

Meer dan 90 procent van de kalveren in de vleeskalversector komt van verschillende bedrijven. Ze worden bij elkaar gezet. Dan kan een invasie van bacteriën en virussen ontstaan. Dit is hét recept voor ziekten en luchtwegproblemen.

Vaak komen kalveren na (langdurig) transport aan bij de kalverhouder. De weerstand is door stress dan niet optimaal. Met een verminderde weerstand liggen problemen op de loer.
Het antibioticagebruik moest naar beneden en toch is de gezondheid van de kalveren in de kalversector de afgelopen jaren veel verbeterd. Hoe zit dat?

Veehouders en dierenartsen gebruiken volop pijnstillers. Een pijnstiller met ontstekingsremmende werking (NSAID) is niet meer weg te denken uit de medicijnkast van de veehouder. Maar waarom? En wat zijn de voor- en nadelen? Die antwoorden zijn te vinden in dit blog!

Een koe voelt zich prettig tussen -5°C en 18°C. Maar wanneer het buiten warmer wordt dan 20°C is de kans op hittestress groot, zeker voor een hoog productieve koe. Hoe herken je een koe met hittestress en wat kun je eraan doen? Daar vertellen we je meer over in dit blog!

Bij melkziekte worden vaak supplementen gebruikt die een hoog gehalte aan calcium (Ca) bevatten. Logisch, want een koe met melkziekte heeft extra behoefte aan calcium. Maar een koe kan niet alle calcium goed opnemen. We leggen graag uit hoe dat zit. 

Muizen en ratten zoeken vaak veilig onderdak en zijn vaste gast in schuren, opslagruimtes en bij de melkrobot. Knaagschade aan elektra, voer of kabels kan het gevolg zijn. Dankzij ultrasoon geluid kan dit ongedierte makkelijk verjaagd worden. Hoe? Met Ultrasonic Pest Control.

Blog vitaal kalf in drie stappen

Een weerbaar en robuust kalf met een goede weerstand is onmisbaar voor de ontwikkeling naar gezonde vaars. Het weerbaar maken van kalveren is een natuurlijk proces, daar wil je als melkveehouder vanzelfsprekend goed ondersteunen. Iedere groeistop heeft een negatief effect op de positieve groeicurve van kalveren. Daarom is het belangrijk om de oorzaak van deze groeistops aan te pakken.

Pagina's