U bent hier

Blog

Het hele jaar rond het lam gezond? Het kan met de ECOstyle diergeneesmiddelen en aanvullende diervoeders! In één overzicht ziet u precies wanneer u welk product kunt inzetten. Het combineren van deze producten in bepaalde situaties geeft een synergetisch effect. Bij het gelijktijdig inzetten van de producten, kunnen ze elkaar versterken omdat elk product een unieke aanpak heeft met als doel hetzelfde resultaat.

diagram_lam_met_legenda.png

‘Het jaar rond de geit gezond’, daar streeft elke geitenhouder naar. Maar ondanks alle inspanningen lukt het niet altijd om de gezondheidsproblemen voor te zijn of doelgericht te kunnen aanpakken, met name in de transitieperiode. Door het gelijktijdig combineren van de ECOstyle diergeneesmiddelen en aanvullende diervoeders in bepaalde situaties wordt een synergetisch effect bereikt. De producten kunnen elkaar versterken omdat elk product een uniek aanpak heeft met als doel hetzelfde resultaat. Maar wanneer gebruikt u welk product?

Cryptosporidum parvum (C. parvum) is de meest voorkomende soort van ‘The BIG 5’. The BIG 5 zijn de meest voorkomende ziekteverwekkers op melkveehouderijbedrijven. C. parvum is een eencellige parasiet die zich nestelt in stallen en moeilijk te bestrijden is door zijn dikke celwand en lange overlevingskans. In dit blog leest u hoe C. parvum te werk gaat in het kalf en wat u kunt doen bij een besmetting.

Direct handelen bij kalverdiarree kan van levensbelang zijn. Naast een groeistop en een grotere kans op luchtwegproblemen, kan het kalf snel uitdrogen met de dood tot gevolg. Door het geven van immunoglobulinen is het kalf snel weer in balans, zodat een groeistop wordt geminimaliseerd. Benieuwd wat immunoglobulinen zijn, hoe ze worden geproduceerd en waarom ze zo belangrijk zijn bij kalverdiarree? Dat leest u in dit blog!

De eerste levensweken van het kalf zijn bepalend voor de verdere ontwikkeling van het kalf en een goed ontwikkelde vaars. Hoge infectiedruk en slechte weerstand veroorzaken groeistops, diarree en uiteindelijk uitval. De meeste uitval vind binnen de 21 dagen plaats. Het is daarom belangrijk om in de eerste levensweken adequaat te handelen en bij aanwezigheid van ongewenste organismen zoals bacteriën, virussen en parasieten (The BIG 5) het kalf te ondersteunen om verdere groeistops te minimaliseren. Meer hierover leest u in dit blog!

Als biologisch melkveehouder kun je pas in uiterste nood antiobiotica gebruiken. Op het melkveebedrijf van familie De With reden om hoog celgetal koeien al in een vroeg stadium aan te pakken. Met succes dankzij natuurlijke diergeneesmiddelen en aanvullende diervoeders uit het Mastitisconcept.

Als melkveehouder weet u als geen ander dat een geit en koe van nature graast, maar ook aan allerlei bomen, struiken en planten knabbelt. In de vrije natuur hebben deze dieren een enorme biodiversiteit aan planten en kruiden tot hun beschikking. Vooral de kruiden zijn voor de melkgeit en melkkoe van tegenwoordig onmisbaar. In de jaren ‘50 bevatte het grasland nog 50% kruiden, tegenwoordig nog slechts 3%. Er ontbreekt dus iets belangrijks in het oorspronkelijke rantsoen!

Bij een moeilijk behandelbare mastitis zorgt het combineren van producten voor een extra effectieve behandeling.  Door verschillende producten gelijktijdig te gebruiken met verschillende werkingen, kan een biofilm doorbroken worden. Maar wat is een biofilm, wat voor problemen veroorzaakt dit en hoe kan een biofilm doorbroken worden?

Eigenlijk uit ‘balorigheid’ probeerde Cor Rijneveld de natuurlijke producten van ECOstyle. Inmiddels helpt hij koeien door hun dip in weerstand met PyrogeniumCoffea en UierBalsem. ‘Zorg dat je op tijd begint’, luidt zijn advies. ‘Dan los je negen van de tien uiergezondheidsproblemen op.’

De dierdagdosering op het bedrijf van Jan van Meijl is de afgelopen jaren van ruim 3 gedaald naar 0,03. Ook het celgetal maakte een daling door van 250.000 cellen/ml naar 150.000 cellen/ml. Een veestapel met weerstand, dankzij de homeopathische middelen van ECOstyle, geeft Jan aan. ‘Het melkt wel zo prettig wanneer je geen antibiotica meer gebruikt.’

Pagina's