Veehouderij

Diergeneesmiddelen, aanvullende diervoeders en verzorgingsproducten

Met de kracht van de natuur!

Met de kracht van de natuur 100% natuurlijke producten voor de melkveehouderij, vleeskalversector en varkenssector. 
Onze diergeneesmiddelen, aanvullende diervoeders en verzorgingsproducten helpen de natuurlijke balans van dieren te herstellen en behouden.

> Lees meer over natuurlijke diergezondheid

Natuur als kennisbron

Met de natuur als kennisbron ontwikkelen we ecologisch verantwoorde producten voor melkvee, geiten, schapen, varkens en vleeskalveren. Hierbij is de zelfgenezingskracht van het lichaam belangrijk, zodat deze zich weer in balans weet te brengen. Het dier is minder vatbaar voor eventuele ziekten en als het ziek wordt, eerder in staat om de ziekte zelf te overwinnen.

Ervaringen van gebruikers

Weten hoe de ECOstyle diergeneesmiddelen worden toegepast?
Op YouTube vindt u onze gebruikers ervaringen en 'how-to-do' filmpjes.

Vlokjes zijn teken van herstel

Melkveehouder Bartele Holtrop uit Delfstrahuizen heeft ervaring met Pyrogenium. ''Vlokjes in de melk zijn een teken van herstel.''

monkelbaar jonkerslan ecostyle
Klausan violetspray

Bij melkveehouder Monkelbaan uit Jonkerslan worden de koeien bekapt en behandeld met een natuurlijke violetspray.

Meer eet- en drinklust

Wijmke Bonestroo over BronchActive. ''Binnen een week vitalere, alertere en gretigere kalveren. Ze hebben echt duidelijk meer drinklust.''

Nieuws

Melkziekte bij koeien

Een koe kan een tekort aan calcium krijgen bij een hoge productie. Wanneer de koe dit niet voldoende uit de voeding kan halen, haalt het lichaam eerst calcium uit het bloed van de koe. Wanneer koeien een tekort aan calcium in het bloed hebben, ontstaat melkziekte.

Lees hier meer over melkziekte.

 

Het effect van zwarte knoflook

Om het gebruik van antibiotica te verminderen, wordt gelukkig steeds vaker de kracht van de natuur gemaakt. Een van deze krachten is knoflook, en in het bijzonder zwarte knoflook. We vertellen u graag meer over deze krachtige bol!

Lees hier waarom zwarte knoflook zo gezond is.

Het ontstaan, voorkomen en behandelen van mastitis

Mastitis is nog altijd een van de meest voorkomende aandoeningen onder melkvee. Voorkomen is beter dan genezen bij mastitis, maar hoe kan het voorkomen en behandeld worden bij koeien?

Lees meer over mastitis.