0 Vergelijken
Muizen en ratten

Muizen en ratten verjagen

Hoor je geritsel in huis of zie je aangevreten kabels? Grote kans dat er muizen of zelfs ratten aanwezig zijn. ECOstyle heeft een ecologisch vriendelijke oplossing van verjagen zonder gif. De Mouse & Rat free werkt op basis van ultrasoon geluid dat muizen en ratten verjaagt. Ultrasoon geluid heeft een zeer hoge frequentie (trillingen), dit schrikt muizen en ratten af. Het geluid is niet of nauwelijks waarneembaar door mensen en daardoor onschadelijk. Ook voor kinderen en huisdieren.

Schade door muizen en ratten

 Muizen en ratten zijn echte knaagdieren. Door hun tanden kort te houden knagen ze aan etenswaren, kabels en isolatiemateriaal. Daarnaast zorgen urine en uitwerpselen voor stank en kunnen ze ziekten op mensen overbrengen. Muizen en ratten vermenigvuldigen zich erg snel. Voorkom een plaag en verjaag muizen en ratten daarom snel en effectief. 

 • Waarmee verjaag ik muizen en ratten? 
 • Zijn muizen en ratten schadelijk voor mijn huis? 
 • Hoe voorkom ik muizen en ratten? 

Muizen verjagen met geluid 

Muizen en ratten bestrijden zonder ze te doden? Verjaag ze dan effectief en gifvrij met de Mouse & Rat free van ECOstyle. Muizen verjagen met geluid, werkt dat? Muizen en ratten communiceren in zeer hoge frequenties met elkaar. Met de producten van ECOstyle kun je muizen verjagen met ultrasone geluiden. Het ultrasone geluid (zeer hoge frequentie) van Mouse & Rat free verstoort het natuurlijke gedrag en de communicatie van muizen en ratten. Het creëert een ondraaglijke omgeving voor de dieren, waardoor ze de ruimte vermijden. Muizen en ratten zijn slim, waardoor makkelijk gewenning op treed. De variërende frequentie (trillingen) van de Mouse & Rat free voorkomt dat er gewenning optreedt bij de muizen en ratten waardoor het apparaat effectief blijft.

ECOstyle heeft de Mouse & Rat free in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de oppervlakte. Plaats het product eenvoudig in een stopcontact niet te laag bij de vloer. Het apparaat werkt direct, 24 uur per dag en is energiezuinig. Het geluid van de Mouse & Rat free is niet of nauwelijks hoorbaar en veilig voor mensen en huisdieren. Let op: knaagdieren, waaronder cavia’s, konijnen en hamsters kunnen wel last hebben van de Mouse & Rat free. Plaats de dieren daarom in een andere ruimte wanneer je het product gebruikt. Paarden, duiven en kippen hebben geen last van de Mouse & Rat free.

Zijn muizen en ratten schadelijk voor mijn huis? 

Muizen en ratten houden hun tanden kort door onder andere te knagen aan verpakkingen, vloeren, isolatiemateriaal en kabels. Hun uitwerpselen zorgen voor stank en kunnen ziekten overbrengen op mensen. Zorg er daarom altijd voor dat je je handen goed wast wanneer je hiermee in contact bent geweest. 

Muizen en ratten verjagen in de tuin

De tuin is een fijne plek bij het huis. Lekker eten in de tuin met familie en vrienden of ongestoord bezig met tuinonderhoud. Ook voor muizen en ratten is de tuin een fijne plek. Het idee van muizen in je tuin is niet een fijn idee, bovendien kunnen muizen en ratten behoorlijk schade aanrichten. Maar hoe weet je dat je last hebt van muizen en ratten? Als muizen en ratten zich nestelen in jouw tuin dan is dat vaak goed te zien. De nestelgebieden bevinden zich vaak onder afval, houtwerk en regenpijpen. Ook beschutte plaatsen als schuurtjes en kassen zijn plekken waar muizen en ratten graag verblijven. Muizen en ratten gaan ’s nachts op zoek naar voedsel, overdag zul je dan ook weinig ratten en muizen zien. Spot je echter wel een muis of rat overdag dan kan dat een aanwijzing zijn van een grotere plaag.

Hoe zie ik dat ik ratten in mijn tuin heb?

Ratten laten vaak sporen achter, denk je dat je last hebt van ratten in de tuin? Dan kun je het volgende terugvinden in de tuin:

 • Kleine burchten van 6 tot 9 cm, vaak in de buurt van voedsel
 • Loopsporen (pootafdrukken) op muren en tussen beplanting. Ratten kiezen vaak dezelfde routes, hierdoor zijn hun loopsporen gemakkelijk te zien.
 • Uitwerpselen, de uitwerpselen van ratten zijn tussen de 1,5 en 2 cm en je kunt ze herkennen aan de cilindervormige vorm.
 • Ratten knagen aan van alles en nog wat. Knaagsporen aan hout en karton zijn aanwijzingen voor de aanwezigheid van ratten

Hoe zie ik dat ik muizen in mijn huis heb?

 • Met name veldmuizen zijn echte tunnelgravers. Muizen kunnen een groot tunnelstelsel maken met veel kleine gangetjes. Het resultaat is een hobbelig oppervlak.
 • Muizen zijn dol op bijvoorbeeld fruit en zaden. Knaagsporen aan fruit of zaden zijn aanwijzingen voor de aanwezigheid van muizen.
 • Voedsel wordt door muizen vaak meegenomen het gangenstelsel in. Signaleer je klein fruit zoals bijvoorbeeld besjes op de grond en onder bloemen en planten, dan heb je wellicht last van muizen in de tuin.
 • Ook muizen knagen aan van alles. Hout en papiersnippers in de tuin duidt op de aanwezigheid van muizen.

Tips om muizen en ratten te voorkomen 

 • Houd je huis of pand schoon.
 • Berg etenswaren goed op.
 • Maak kieren en naden zoveel mogelijk dicht.
 • Neem een kat: effectief én gezellig!
 • Wist je dat muizen zich door een gaatje van een halve centimeter kunnen wringen? Maak kieren en naden daarom zoveel mogelijk dicht.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 58,95
€ 64,95
€ 61,95
€ 37,95