U bent hier

Slakken bestrijden

Slakken worden gegeten door een groot aantal dieren. Egels en vogels staan bekend om hun grote voorliefde voor slakken. In een natuurlijke tuin, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zullen deze dieren er dan ook voor zorgen dat er geen echte plagen ontstaan. Echter, doordat slakken zeer duidelijke voorkeuren hebben voor bepaalde planten, bijvoorbeeld hosta's en ridderspoor, is slakkenbestrijding in de tuin vrijwel altijd noodzakelijk.

Wat kan ik doen om slakken te bestrijden?

  • Slakken bestrijden doe je eenvoudig met ECOstyle Escar-Go, Het voordeel van Escar-Go is dat deze alleen schadelijk is voor de slak. Veel slakkenkorrels tasten ook vaak nuttige soorten aan, bijvoorbeeld egels en vogels. Dit is uiteraard absoluut niet de bedoeling. Ook komen huisdieren en kinderen vaak meermaals in aanraking met de slakkenkorrels in de tuin. Vooral huisdieren kunnen hierdoor vervelende vergiftigingen krijgen. Korrels die onschadelijk zijn voor vogels en zoogdieren zijn de korrels op basis van ijzerfosfaat, zoals Escar-Go.
  • Naaktslakken leven voornamelijk onder de grond, s'nachts en bij regen komen ze bovengronds. Je kunt naaktslakken geheel natuurlijk bestrijden met Aaltjes tegen slakken. De aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van de slakken en zijn te bestellen via de webshop.

Wist je dat?

  • Slakken de enige weekdieren zijn die ook op het land voorkomen.
  • Huisjesslakken meestal de schuld krijgen van veel schade, terwijl de naaktslakken meestal de boosdoener zijn.
Slijmerige slakken

Water is het belangrijkste onderdeel waaruit het lichaam van de slak bestaan, zij hebben dit nodig voor hun slijm. Hierdoor kunnen ze zich voortbewegen. Er ontstaat hun eigen wegdek, zodat ze overal overheen kunnen bewegen. Zo kan een slak zonder moeite over de scherpe kant van een mes kruipen.

Slakken bestrijden met Escar-Go

Onze 100% natuurlijke slakkenkorrel 'Escar-Go' zorgt ervoor dat de slak stopt met eten. De slak trekt zich terug in zijn schuilplaats en snapt niet dat hij nog moet eten, waardoor hij binnen enkele dagen sterft.

Wat zijn slakken?

Slakken behoren tot de groep van weekdieren. Er wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen huisjesslakken en naaktslakken. Huisjesslakken worden vaak als schadelijk ervaren. In de praktijk zijn het met name de naaktslakken die de schade veroorzaken. Naaktslakken zijn de voornaamste veroorzakers van vraatschade in de sier- en moestuin. De schade veroorzaakt door slakken herken je vaak aan gaten in de bladeren (zoals bij hosta's) en slijmerige sporen.

Waarom heb ik zo snel zo veel slakken in mijn tuin?

Slakken zijn tweeslachtig; ze hebben zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. Hierdoor produceert elke slak talrijke nakomelingen. Slakken kunnen overwinteren in vorstvrije schuilplaatsen (holtes in de grond, afvalhopen, dichte bosjes etc.), maar ze blijven ook in de winter actief.

Zoekveld