U bent hier

Pissebedden

Pissebedden behoren tot de ongenode gasten met name in de kelder of in de kas. Ook bij opslag van groenten en fruit, zoals appelen en aardappelen zijn pissebedden ongewenste bezoekers en kunnen ze behoorlijk schade aanrichten. In de kas doen pissebedden zich graag tegoed aan zaailingen en jonge plantjes, die dit vaak niet overleven.

Pissebedden zijn tot 20 mm lang, hebben een ovaal, glad lichaam en hebben een grijs tot bruinachtig-grijze kleur. Pissebedden hebben in totaal 7 paar poten.

pissebedden

Pissebedden bestrijden

Pissebedden bestrijden kan met aaltjes tegen de pissebed. Dit is een lokdoos (val) met speciale aaltjes voor het bestrijden van pissebedden in huis of in de kas. In de zwarte plastic behuizing - bestaande uit een bodemplaat en deksel - zit een zakje met ca. 2,5 miljoen nematoden, die zijn vermengd met aas. De aaltjesval tegen pissebedden is volkomen onschadelijk voor mensen, dieren en planten en mag in binnenshuis worden gebruikt. Eenvoudig de lokdoos plaatsen en de aaltjes doen het werk. Zo kunt u pissebedden eenvoudig bestrijden.

Door het aas aangetrokken kruipen de pissebedden in de speciale val. Tijdens hun verblijf in de val worden ze door de aaltjes geïnfecteerd. In ongeveer 14 dagen, is het aantal pissebedden met ca. 80 tot 100% verminderd. De levenloze pissebedden kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een stofzuiger of veger.

Zoekveld