U bent hier

Bladluis

Een bladluis is een luis die veel verschillende kleuren kan hebben. Er bestaan zowel groene, zwarte, grijze, gele of roze bladluizen. Bladluizen doen zich tegoed aan het sap van de bladeren, jonge scheuten en bloemen van veel verschillende soorten planten. Hierdoor is vaak sprake van bladvervorming en verminderde groei. De luizen scheiden honingdauw uit; een kleverige massa waaruit in een later stadium roetdauw tot ontwikkeling kan komen. Bladluizen kunnen ook schadelijke virussen verspreiden dus een effectieve en tijdige bestrijding is belangrijk.

Bladluizen komen vooral voor op rozen en fruitbomen, maar kunnen eigenlijk op elke plant voorkomen. Luizen bestrijden is gelukkig niet moeilijk. Voor dit probleem zijn er verschillende 100% ecologisch verantwoorde producten beschikbaar. Op deze manier kun je natuurlijk en gemakkelijk bladluis bestrijden.

bladluis bestrijden

Bladluis bestrijden

Effectief en gemakkelijk bladluis bestrijden dat kan met LuisVrij of LuisVrij Rozen.
Hardnekkige plagen bestrijden kan met Spruzit-R

Natuurlijke vijanden

Lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijanden van bladluis. Zet je de larven van lieveheersbeestjes in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. 

 

Zoekveld