U bent hier

Onkruidbestrijding

Veelgestelde vragen over onkruidbestrijding

1. Is Ultima ook geschikt om onkruid te bestrijden in het gazon?

Wij raden Ultima niet aan voor in het gazon, omdat Ultima voor alle groene delen werkt en dus ook jouw gras aan zou kunnen tasten.

2. Wat moet ik doen als ik Ultima op mijn handen of in mijn ogen krijg?

Ultima heeft vetzuren als werkzame stof. Dit is zeer effectief op de groene delen van onkruiden. Ultima zal jouw handen niet aantasten. Mocht je Ultima op je handen krijgen, dan kun je gewoon jouw handen wassen onder de kraan. Als je het in je ogen hebt gekregen spoelen ze dan uit met schoon water.

3. Kan ik Ultima ook toepassen als mijn huisdieren in de tuin rondlopen?

Je kunt Ultima prima gebruiken om onkruiden te bestrijden als je huisdieren hebt. Zorg ervoor dat de huisdieren niet op de plek kunnen komen waar jij het onkruid wilt bestrijden. Pas vervolgens Ultima gewoon volgens de gebruiksaanwijzing toe en laat Ultima drogen. Als de vloeistof op de plant is opgedroogd, kan je gerust de huisdieren weer vrij in de tuin laten rondlopen.

4. Ik heb een beginnend haagje, kan ik Ultima eronder gebruiken?

Als jij onkruid onder je (beginnende) haag hebt, dan kun je prima Ultima tegen onkruid & mos of Ultima tegen zevenblad gebruiken. Let hierbij wel op dat je niet de bladeren van de haag volledig raakt bij het spuiten van Ultima. Ultima werkt namelijk op de groene delen van de plant, zowel bij het onkruid als bij de haag. Door gericht te spuiten, kan Ultima prima onder de beginnende haag toegepast worden. Ultima werkt alleen op groene delen van de plant en niet op houtachtige delen.

5. Ik heb na het spuiten met Ultima last van witte wazen op mijn stenen, wat is dit?

Er is hier waarschijnlijk sprake van een overdosering van Ultima; hierdoor kan een witte waas ontstaan op jouw bestrating, de witte waas zal normaal gesproken vanzelf verdwijnen. Dit kan - afhankelijk van de soort tegels en de weersomstandigheden - enkele dagen tot enkele weken duren. Eventueel kun je het proces met warm water en een klein scheutje azijn versnellen (mits het geen natuursteen is).  Er zijn nieuwere steensoorten die niet goed reageren op een behandeling met natuurlijke vetzuren, een proefbespuiting is daarom erg belangrijk!

6. Bevat Ultima glyfosaat?

Nee, Ultima bevat geen glyfosaat of vergelijkbare standdelen.

 

Onkruid in de tuin?

Dan is het tijd voor onkruidbestrijding, kies jij het liefste voor verantwoorde onkruidbestrijding bekijk dan ons assortiment.

Zoekveld