U bent hier

Zevenblad bestrijden

Over zevenblad als onkruid

Zevenblad is een van de meest hardnekkige onkruidsoorten. Het is goed herkenbaar aan het zeventallige blad, dit is ook de verklaring van zijn naam; zevenblad.  Het zevenblad bloeit in de zomermaanden met witte bloemetjes, met samengestelde schermen. Zevenblad komt dan ook uit de schermbloemenfamilie. Anders dan bij de rest van de familie, heeft het zevenblad geen omwindsels onder de stralen. De plant kan wel een kleine meter hoog worden, maar het  meest vervelend is het zevenblad ondergronds.  Het heeft namelijk uitlopers onder de grond, waardoor het zich snel kan verspreiden. De wortels van het zevenblad breken gauw af,  waardoor het ook nog eens moeilijk te verwijderen is.

Soms wordt het zevenblad bereid als eten, het bevat namelijk veel vitamine C, kalium,  calcium, magnesium en caroteen. De bladeren worden vaak gekookt, en als groente gebruikt.
 

Hardnekkig onkruid

Zevenblad is een veelvoorkomend onkruid, het groeit in bermen, heggen, op akkers en helaas ook in de tuin. Zevenblad heeft de voorkeur voor schaduw en een goed bemeste grond. Door het uitgebreide wortelstelsel wordt zevenblad ervaren als een hardnekkig onkruid, heb je eenmaal zevenblad in de tuin dan moet je direct aan het bestrijden.

 

Welk product kies jij om zevenblad te bestrijden?

Een hardnekkig onkruid zoals; zevenblad, kun je direct bestrijden met Ultima tegen zevenblad. Dit werkt niet alleen tegen het bovengrondse zevenblad, maar pakt ook het uitgebreide wortelstelsel aan.

Zoekveld