U bent hier

Dierentuin

Wat voor beestjes leven er allemaal in jouw tuin?

Help jij de dieren in je tuin?

Wil jij ook samen met je kids de dieren in je tuin een handje helpen? Lees dan gauw verder...

Egels

Egels zijn kleine schattige beestjes met stekeltjes die dol zijn op slakken en spinnen. In de herfst beginnen ze met het opslaan van hun vetvoorraad. Wil jij hem daarbij helpen? Bij tuincentra is speciaal voer te koop. Verder zijn egels ook dol op muesli en fruit. Door het egelhuis van ECOstyle in jouw tuin te plaatsen zal de egel zich nog meer 'thuis' voelen.

Vogeltje
Vogels

Vogels kan je het hele jaar door voeren, maar in de winter kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Leg bijvoorbeeld wat strooivoer op een voedertafel of hang een paar vetbollen op. Denk hierbij wel om de katten! Zijn alle vijvers bevroren en ligt er geen sneeuw, zet dan een drinkbak met water neer.

Bijen

Wist je dat bijen hele nuttige beestjes zijn? Naast het feit dat ze honing maken, helpen ze ook bij het bestuiven van bloemen. Strooi samen met de kids Bijentuin Bloemzaden zodat de bijen in jouw tuin genoeg voedsel hebben. Daarnaast kan je een bijenhuis plaatsen zodat de bijen voorzien zijn van een schuilplaats.

Vlinders

Prachtige vliegende insecten die de tuin opvrolijken. Je kan de vlinder helpen door beschutte plekjes te maken in de tuin waar ze kunnen zonnen en opwarmen. Daarnaast kun je een vlinderkast ophangen en Vlindertuin Bloemzaden strooien. Dit alles zorgt ervoor dat er nog meer vlinders naar jouw tuin komen en je samen met de kids hiervan kunt genieten.

Zoekveld