U bent hier

Biodiversiteit

Tijd voor insecten om je heen!

Bij op plant

Een natuurlijke omgeving met veel groen & bomen is steeds schaarser in Nederland. In je eigen achtertuin kun je ook prima een stukje natuur creëren. Door het aantrekken van nuttige insecten met behulp van insectenhotels draag je bij aan de biodiversiteit van je tuin.

Alle kleuren in je tuin

Op twee manieren kleur in je tuin; door prachtige bloemen & beweeglijke vlinders. Dat kan met de Vlindertuin Bloemzaden. Zaai ze direct in het voorjaar en je hebt snel een tuin vol kleur.

Insectenhotel
Genoeg kamers vrij

Er is ruimte genoeg voor alle hotelgasten. Als dit Maxi-Insectenhotel helemaal vol zit, dan heb jij een tuin vol nuttige insecten.

Onderdeel van onze filosofie

Een belangrijk onderdeel van de filosofie van ECOstyle is ecologisch tuinieren. Bij ecologisch tuinieren wordt uitgegaan van de organische kringlopen in je tuin. Belangrijk is, dat je een plek in je tuin creëert voor nuttige insecten & dieren.

Egels in de tuin
Welkom kleine vriend

Egels zijn handige en welkome vrienden in de tuin. Ze zijn goed voor de natuur en eten heel graag slakken. Wanneer je zorgt voor een tuin waarin de egel zich thuis voelt, kan de egel jou helpen bij het bestrijden van slakken.

Vogeltje op de grond
Help de vogels in de tuin

Vogels zijn niet alleen heel nuttig in je tuin, maar ook ontzettend gezellig. Breng variatie in je tuin door vogels te lokken. Dit kun je op meerdere manieren doen; door nestkasten op te hangen, met vogelvoedsel of door schuilplaatsen te creëren.

Jouw beste vriend in de tuin

Lieveheersbeestjes zijn onze beste vrienden in de tuin, omdat zij een natuurlijk bestrijding vormen tegen bladluizen. Lieveheersbeestjes zijn in staat om hele velden of tuinen bladluisvrij te maken en zijn daarom zeer nuttig in de natuur.

Zoekveld