U bent hier

Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding met de hand

Onkruidbestrijding kan op vele verschillende manieren. Bij een kleine hoeveelheid, bijvoorbeeld in de border, kun je dit eenvoudig bijhouden door vanaf het voorjaar het onkruid telkens weg te halen. Dit kan door schoffelen of met de hand plukken. Op deze wijze zal het onkruid in de borders beperkt blijven.

Onkruid voorkomen

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk onkruid te voorkomen. Zodoende hoef je ook geen onkruidbestrijding toe te passen. Onkruid voorkomen kan op verschillende manieren. Hieronder een aantal tips op het gebied van bodembedekkers in jouw tuin:

  • Levende bodembedekkers, zoals laag groeiende planten.
  • Dode bodembedekkende materialen, bijvoorbeeld houtsnippers.

Onkruidbestrijding op bestrating

Als je last hebt van onkruid tussen de tegels en je bent op zoek naar een onkruidbestrijdingsmiddel, dan heb je een onkruidbestrijdingsmiddel nodig dat daar ook op toegestaan is. Lees hiervoor altijd goed de gebruiksaanwijzing. Wil je het zeker weten, gebruik dan Ultima. Hiermee kun je het terras, (tuin)pad en grind verantwoord en gemakkelijk onkruid vrij maken en houden. Ultima is in Nederland een van de weinig onkruidbestrijdingsmiddelen die is toegestaan op bestrating!

Heb jij onkruid op onbeteeld land of in de border onder heggen en struiken, dan kun je Ultima ook zeer goed gebruiken om van ongewilde onkruiden af te komen.

  • Ultima onkruidbestrijding is biologisch afbreekbaar.
  • Ultima bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.
  • Het bestrijdt van blad tot en met de wortel.

Zoekveld