U bent hier

Moestuinproblemen

Het kan natuurlijk gebeuren dat gewassen niet meer uitlopen in het voorjaar, bomen blad laten vallen in de zomer of planten verdwijnen uit de tuin, zonder dat er een duidelijke oorzaak bekend is. Vaak zijn de boosdoeners; insecten, schimmels of andere organismen.  

Preventieve gewasbescherming

Door en optimale verzorging van je eigen moestuinplantjes kun je heel wat plagen voorkomen. De bodem vormt hierbij vaak het uitgangspunt. Er hoort een goede bodemstructuur en een aangepaste pH-waarde in de bodem te zijn. Zorg voor goede (pot)grond in je moestuin en vul aan met organische stof, zoals compost en AZ-Kalk. Daarnaast moeten er voldoende voedingsstoffen in de bodem aanwezig zijn. Dit wordt verkregen door gebruik van 100% natuurlijke AZ-meststoffen.

Een gewas dat onder optimale omstandigheden groeit, wordt minder snel aangetast door ziekten en plagen. Een onevenwichtige bemesting, slechte bodemstructuur en milieuvervuiling kunnen ‘stress’ bij gewassen veroorzaken. De gewassen verzwakken waardoor ze vatbaarder worden. Ziekten worden veroorzaakt door ziekteverwekkers. Dit zijn voornamelijk schimmels en bacteriën die de planten infecteren. Deze ziekteverwekkers komen normaalgesproken in grote hoeveelheden voor in de natuur, maar worden vaak een probleem wanneer gewassen verzwakt zijn.

In een ecologische (moes)tuin is het een gewoonte te werken met plantenversterkers. Vital versterkt de weerstand bij planten.

engerlingen_meikeverhanna_lemmens_0009.jpg

Ecologische bestrijding van ziekten en plagen

Geen enkele moestuin is vrij van schadelijke organismen. Onze tip voor een verantwoorde bestrijding... weet de oplossing voor de vier belangrijkste plagen! 

Heb jij last van?

Slakken bestrijden we met Escar-Go
Allerhande kruipende en stekende insecten bestrijden we met Spruzit-R
Dopluis, wolluis en/of schildluis bestrijden we met Promanal-R
Luizen bestrijden we met Luisvrij tegen luizen

Zoekveld