U bent hier

Fruittuin

Dromen van appels plukken in de vroege ochtend of picknicken in je eigen boomgaard. Velen dromen van een eigen fruitparadijs en dat kun je gemakkelijk zelf creëren!

Rassen kiezen

Welk fruit vind jij lekker? Wij dachten zelf aan appels, peren, kersen en pruimen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Let bij de aanschaf ook op de bestuiving van deze fruitbomen. Zijn het zelf bestuivende bomen of bomen waarbij kruisbestuiving nodig is. Want zonder bestuiving, natuurlijk geen fruit.   

Structuur

Een goede bodemstructuur is natuurlijk voor je hele tuin van belang. Maar voor fruitbomen misschien nog wel meer, zij moeten tenslotte voor jouw fruit zorgen. De bodem moet dan ook de juiste structuur hebben om voldoende water en voeding op te nemen en los te laten. Wil jij meer weten over een gezonde bodem voor jouw fruitbomen, bekijk dan onze uitgebreide beschrijving over de bodem.

Insecten in de fruittuin

Planttijd

De planttijd voor fruitbomen is erg lang. Over het algemeen kunnen fruitbomen geplant worden op vorstvrije dagen vanaf het laten vallen van bladeren tot het vormen van nieuwe bladeren. Echter wordt over het algemeen november aangehouden als de ideale plantmaand. Hierdoor heeft de boom of plant voldoende voorbereidingstijd tot de winter. Bomen met een kale wortel, kunnen het beste direct geplant worden. Eventueel kun je ze tijdelijk inkuilen. Fruitbomen die in een pot groeien kun je het gehele jaar planten.

Zoekveld