U bent hier

Terras & Balkon

Een mooi terras & balkon kan wel wat hulp gebruiken!

Je denkt toch niet dat het allemaal vanzelf komt aanwaaien? Daarom op deze pagina allemaal tips over hoe je sfeer kunt creeëren, alles over onderhoud en de juiste beplanting voor jouw terras of balkon.

 

Haal het vakantiegevoel naar huis!

Alle gemakken van thuis, maar toch dat lekkere vakantiegevoel. Plaats dan een paar mediterrane planten op uw terras & balkon. Vergeet uiteraard niet de juiste bemesting met Mediterrane planten-AZ. Hierdoor duurt het vakantiegevoel nog langer!

Potgrond

Potgrond Huis & Tuin is speciaal ontwikkeld voor al jouw planten in potten en bakken, binnen of buiten. De planten zijn de eerste 100 dagen voorzien van voeding.

Vloeibare plantenvoeding

Kunnen jouw planten in potten, bakken en hanging baskets wel wat extra voeding gebruiken. Voeg dan een scheutje vloeibare Terras & Balkon Plantenvoeding toe aan jouw gietwater.

Heb je ook zo'n last van groene aanslag?

Donkere en vochtige plekken, de ideale omstandigheden voor groene aanslag. Terrasreiniger is zeer geschikt voor aanslag op steen, metaal, kunstof, hout en glas. Het resultaat is na enkele dagen zichtbaar.

Herkenbaar? Onkruid tussen de tegels.

Het blijft maar opkomen en groeien al dat vervelende onkruid op je terras. Je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf en eigenlijk ook nog zonder al te veel werk. ECOstyle heeft een biologisch afbreekbaar middel in haar assortiment genaamd Ultima tegen onkruid & mos. Dit middel bestrijdt niet alleen het onkruid bovengronds, maar pakt ook direct de wortel aan. Het resultaat is binnen maar liefst 3 uur zichtbaar. Dat droomterrras komt nu wel heel erg dichtbij!

Voeding

Wist je dat planten op het terras of balkon het zwaarder hebben dan planten in borders? Planten in potten hebben natuurlijk maar een beperkte ruimte. Hierdoor kan er makkelijker een tekort ontstaan aan water en voeding. Zeg nou eerlijk, wie vergeet niet eens zijn planten water te geven? Een extra aandachtspuntje dus.

Toch zijn potten en hanging baskets onmisbaar om het terras of balkon op te fleuren. Dus hoe zorg je er dan voor dat het aan deze terras- en balkonplanten niks ontbreekt? Met Potgrond Huis & Tuin vang je twee vliegen in één klap. Dankzij de natuurlijke meststoffen zijn de nieuwe aanwinsten de eerste 100 dagen al van voeding voorzien. Pffiew dat scheelt alweer! Maar daarnaast bevat deze potgrond kokosvezels die ervoor zorgen dat je 50% minder water hoeft te geven. Uiteraard hebben de planten ook daarna voeding nodig. Wij raden aan om de vloeibare Terras & Balkon Plantenvoeding te gebruiken. Je zal zien dat de planten nog langer en uitbundiger gaan bloeien en jij er nog langer van kan genieten!

Lekker op vakantie, maar wie verzorgt de planten op het terras of het balkon?

De buurman kan op de hete zomerdagen niet aldoor water geven wanneer dat nodig is. Gelukkig zijn er speciale druppelaars zodat de plant gedurende een langere tijd water krijgt.

Wanneer verpotten?

Ook je terras- en balkonplanten hebben af en toe behoefte aan een nieuwe pot. Ééns in de drie jaar is het handig om de plant te verpotten naar een grotere pot. Deze pot dient minimaal 2 tot 3cm groter te zijn. Daarnaast is verpotten noodzakelijk wanneer de potgrond volledig doorworteld is. Verpotten kan in principe het hele jaar door, maar het begin van het groeiseizoen (februari/maart) is ideaal.

Zoekveld