U bent hier

Mycorrhiza

Mycorrhiza: Nuttige schimmels in onze meststoffen

Mycorrhiza is een nuttige schimmel in de bodem. Mycorrhiza-schimmels zorgen ervoor dat voedingsstoffen en vocht in de bodem via het wortelstelsel beter opgenomen kunnen worden door een plant. Er ontstaat een samenwerking tussen planten en schimmels in de bodem en dat heet symbiose.

Bent u een hovenier of werkt u in de groensector? Wij hebben een speciaal assortiment voor professionals! 
> ECOstyle voor professionals

Voordelen Mycorrhiza
  • Sterke planten, beter bestand tegen ziektes en plagen
  • Planten nemen voeding en vocht beter op
  • Langdurige opslag van voedingsstoffen en vocht voor de plant

Energie in ruil voor voeding en vocht

Een plant haalt energie uit zonlicht en verruilt een klein deel van deze energie voor voedingsstoffen en vocht. De Mycorrhiza-schimmels hebben deze voedingsstoffen in de bodem vrijgemaakt voor de plant. Mycorrhiza-schimmels zijn als het ware een natuurlijke verlenging van het wortelstelsel. Ze groeien vanuit het wortelstelsel de bodem. Hierdoor kan een plant uit een veel groter gebied voeding en water opnemen.

Een tekort aan Mycorrhiza-schimmels

Wij horen het regelmatig, waarom zitten er schimmels in jullie meststoffen? Schimmel kan toch niet goed zijn? Schimmels zijn juist ontzettend belangrijk en zonder is de organische kringloop niet compleet. Maar jammer genoeg is niet overal in de bodem is een voldoende verscheidenheid van Mycorrhiza-schimmels aanwezig en kunnen planten dus niet voldoende vocht en voedingsstoffen opnemen. In droge periodes of bij een voedingstekort zullen planten dan al snel verdrogen en slap gaan hangen. Planten hebben het vocht en de voedingstoffen hard nodig en staan daardoor véél ‘sterker in hun schoenen’.

Gebruik van Mycorrhiza in jouw tuin met AZ-meststoffen

In alle ECOstyle AZ-meststoffen zitten toegevoegde Mycorrhiza-schimmels, ook wel RhizaMax®-wortelactivator” genoemd. De voedingsstoffen in onze 100% organische bemesting zullen, door de toegevoegde Mycorrhiza, uitstekend en langdurig opgenomen worden door de plant. In perioden van droogte en voedingstekorten heeft de plant meer vocht en voedingsstoffen beschikbaar dan andere planten. Bij aanplant zullen de planten een gezonde start krijgen en de planten krijgen de kans om zich stevig te wortelen. Maar ook planten die al een tijdje in de tuin staan, zullen met de AZ-meststoffen gaan groeien en bloeien. 

Kun je Mycorrhiza-schimmels ook zien?

Mycorrhiza-schimmels zijn niet met het blote oog te zien, maar in grote hoeveelheden komen ze tot bloei en vormen prachtige paddenstoelen. Enkele voorbeelden zijn vliegenzwammen, eekhoorntjesbrood en de cantharel. Daarom is een paddenstoel in de tuin een goed teken en kun je ze het beste laten staan. 

Assortiment

Ontdek ons meststoffenassortiment

In alle AZ-meststoffen hebben wij Mycorrhiza toegevoegd. Ontdek ons uitgebreide assortiment voor onder andere siertuin, moestuin en gazon. 

Zoekveld