U bent hier

Het gras groener bij de buren?

Krijg je gazon in topvorm

Mis de online Gazoncursus 2018 niet!

Zeker van een groen en gezond gazon

Wees zeker van een groen en gezond gazon. Dit seizoen en de seizoenen erna. Met de gazoncursus van ECOstyle werk je aan zichtbaar en direct resultaat én aan een goede bodemkwaliteit. 

Met de online gazoncursus van ECOstyle…

  • Vergeet je geen stap (want je ontvangt een gazonmail op het moment dat het er toe doet)
  • Weet je precies hoe je zaait, maait of herstelt (want de cursus zit vol praktische tips)
  • Voorkom je gazonproblemen (want jij kent de geheimen van het bodemleven)
  • Ben je zeker van een groen en gezond gazon (want je ontdekt de ins en outs van waarom je bepaalde stappen zet)
Wat is de online gazoncursus van ECOstyle?

Eenvoudig je gazon in topvorm houden zonder dat het veel tijd kost? We helpen je graag. Ontvang vanaf het voorjaar regelmatig een e-mail over je gazon. Je ontdekt in ongeveer acht nieuwsbrieven wanneer, hoe en waarom je bepaalde stappen neemt. 

Een mooi, mosvrij gazon is de basis van je tuin

Een mooi, mosvrij gazon is de basis van je tuin. Hou je gazon eenvoudig in topvorm zonder dat het veel tijd kost. In één dag per seizoen!

Ecologisch verantwoord, met respect voor de natuur

Hoe? We laten het je zien in de online gazoncursus. Eologisch verantwoord, met respect voor de natuur. Verwacht post op relevante momenten. Zo weet je precies wanneer je wat moet doen. Heb je problemen met je gras of last van een plaag? Ook dan helpt de online gazoncursus je verder.

Wat moet je doen voor een gezond, mooi en groen gazon?

De mails laten je kennis maken met bijvoorbeeld het rijke bodemleven in je tuin, maar geven je vooral ook praktische tips over wat je gazon nodig heeft. Je krijgt verder hulp, achtergrond en uitleg bij het 7 stappenplan van ECOstyle. 

'Een stok achter de deur'

'De online gazoncursus is een stok achter de deur om met het gazon aan de gang te gaan'
Anton van Woerkom

 

Het 7-Stappenplan van ECOstyle

Volg je het 7-stappenplan dan ben je zo goed als zeker van een gezond en groen gazon. Het kost je maar een dag per seizoen. 

Stap 1: verwijder het mos (verticuteren)

Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijder je niet alleen mos, je haalt ook de viltlaag weg en je belucht de bodem. Dit zorgt voor een rijk bodemleven en dat je gras goed groeit.

Stap 2: inzaaien kale plekken van je gras

Als je mos en vilt verwijdert, kunnen kale plekken ontstaan. Deze herstel je met Graszaad-Extra. Dit speciale mengsel is geschikt voor alle typen gazons, ontkiemt snel en is minder aantrekkelijk voor vogels dankzij een speciale coating.

Stap 3: kalk strooien voor een goede bodem

Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik ECOstyle AZ-Kalk, omdat dit sporenelementen en bacteriën
bevat voor een betere bodemstructuur en de juiste opname van voeding.

Stap 4: bemesten voor gezonde groei

Bemest je gazon met een organische meststof om zogenaamde ‘verbranding’ te voorkomen. De organische mest Gazon-AZ stimuleert bovendien het bodemleven en een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat.

Stap 5: wekelijks maaien

Maaien is nu het enige dat je hoeft te doen. Stel je grasmaaier op de juiste hoogte in: siergazon 3 cm en speelgazon 4 cm. De maaihoogte staat meestal op je grasmaaier aangegeven.

Stap 6: Opnieuw bemesten houdt je gazon sterk

De tweede bemesting is om twee redenen belangrijk. Met Gazon-AZ krijgt je gazon voldoende voeding voor een mooie groene kleur in de zomer en om de herfst en winter sterk in te gaan. En mos krijgt veel minder de kans. 

Stap 7: afstrooien bescherming voor de winter

Na de laatste maaibeurt strooi je met ECOstyle Gazon-grond. Het gras is zo veel beter bestand tegen vorst. Het zorgt voor een luchtige toplaag en geeft vilt- en mosvorming minder kans.

voorna_0_0.png

Daphne volgde het 7-stappenplan van ECOstyle. 

"Het is intussen heerlijk groen in onze tuin!"

 

'De online gazoncursus is een stok achter de deur om met het gazon aan de gang te gaan'
Anton van Woerkom

Anton deed mee aan de online gazoncurus van ECOstyle.

 

Benieuwd naar zijn voor en na-foto's?

Zoekveld