U bent hier

Het Gazon Experiment van Kitty

voor_en_na_kitty_0_0.png

Het eindresultaat

'Mijn laatste update over dit geweldige project! Allereerst wil ik ECOstyle heel graag bedanken dat ik mee mocht doen met dit super Gazon Experiment.

Ik was erg verbaasd over het feit dat ik ook echt nog de tip kreeg van het bloedmeel, naar aanleiding van mijn “geklaag” over de klavertjes in mijn gazon. Deze tip wist ik nog van vorig jaar, maar ik ben bang dat ik te voorzichtig bloedmeel heb gestrooid, aangezien het toch steeds meer lijkt te worden. Ik zal dus flink moeten strooien met bloedmeel lijkt mij.

Dan, hoe staat het gazon er op dit moment bij? Vandaag kreeg ik complimenten van een buurvrouw, dus ja, het staat er goed bij! Het gazon wat we 3 jaar geleden hebben gelegd, heeft veel te verduren met onze kids. Ze spelen graag buiten bij ons in de tuin en aangezien het een kinderrijke buurt is, lopen en rennen er op een zonnige dag wel heel wat kindervoetjes over ons gazon. Ook de speelattributen staan soms wat langer dan een dag op 1 plek op het gazon. Als we het dan weghalen, zie ik het gazon er onder lijden. Gele vlekken tussen het groene gras. Maar gelukkig is dit snel weer weggetrokken en kleurt het weer mooi groen.

Elke week mag de grasmaaier weer uit de schuur om het hoge gras te maaien. En dit doet hij met plezier, want wat knapt dat gazon er weer van op! En dan, de klavertjes. Tja die zijn best hardnekkig! Het ziet er wel gezellig uit, maar is niet helemaal de bedoeling.

De foto die ik stuurde waarmee ik gekozen ben om mee te mogen doen met dit Gazon Experiment, liet een groot gat in ons gazon zien. Het gat, wat het resultaat was van vuurwerk, is nu niet meer terug te vinden.

Mijn conclusie voor dit experiment: De spullen van ECOstyle zoals AZ-Kalk, Gazon-AZ en het Graszaad-Extra doen zeker hun werk, zodat je na het voorjaar heerlijk kunt genieten van een mooi, groen gazon en lekker met de blote voetjes door het gras kan lopen. Want ja, wie wil dat nou niet?

Wij gaan deze zomer zeker genieten van het mooie gazon dankzij ECOstyle en ik ga zeker in het vervolg de producten van ECOstyle gebruiken en kan het zeker iedereen aanraden!'

De tussenstand

“In de maand mei hebben we gelukkig best wel wat zonuurtjes gehad van moeder natuur! Dit is altijd fijn voor de tuin en vooral voor een gazon, die net een beetje aandacht en liefde heeft gehad.

De aandacht en liefde houdt hier niet bij op, het wordt nu omgezet naar: werk, haha! Het grasmaaien is ook begonnen. Na de bemesting van ECOstyle, schiet het gras omhoog en dus mag er weer vaker gemaaid worden! Ook sproei ik op de warmere dagen het gazon een beetje bij.

Al moet ik zeggen, dat ik dat geen vervelend werk vind hoor. Het gazon knapt er weer van op en ziet er dan weer mooi strak uit.

Helaas hebben de klavertjes vorig jaar ons gazon gevonden en dit jaar lijkt het, ondanks mijn werk aan het gazon, erg uitgebreid te zijn. Het gazon is wel erg groen en vol hierdoor, maar eigenlijk wil ik liever een gazon met een overvloed aan gras.

Maar zoals ik in het begin vertelde, wil ik graag weer met mijn blote voeten in het gras lopen. Nu het afgelopen weken wat mooier weer was, zijn de schoenen uitgegaan en ja hoor, de blote voetjes in het gazon is een feit! Voor zowel mijn zoontje als voor mij!

En dan het gat wat op 1 januari door een rotje in mijn gazon is geslagen. Ook die is gevonden door de klavertjes. Het grote voordeel, je ziet het bijna niet meer! De vogeltjes die veel in de tuin te vinden waren, hebben de meeste zaadjes volgens mij opgepikt en nu zijn ze bijna niet meer in mijn tuin te vinden.

Deze kale plekken in mijn gazon zijn voornamelijk schaduwrijke plaatsen. De plekken verdwijnen, al is het langzaam. Maar ik heb goede hoop, dat het over een maand al een stuk groener is.”

Klaver? Gebruik Bloedmeel!

Kitty heeft last van klaver in haar gazon. Wist je dat klaver zich graag voortplant in een bodem met weinig stikstof? Gebruik daarom Bloedmeel om stikstof toe te voegen aan de bodem. Hierdoor zal de klaver zich minder in het gazon vestigen en zal de bestaande klaver na een tijdje afnemen. 

Bloedmeel is een 100% natuurlijke stikstofmeststof. Stikstof (N) is naast fosfaat (P) en kalium (K) één van de belangrijkste voedingselementen die een plant nodig heeft. Stikstof bevordert met name de groei van de groene delen van de plant en kan snel worden opgenomen. Dus twee vliegen in een klap!

Startfase

Startfase

"Jippie! Ik mag meedoen met Het Gazon Experiment. Heel leuk, want sinds 3 jaar heb ik een gazon, waar ik altijd met veel liefde voor zorg. Zeg nou zelf, lekker met je blote voeten door een vol en gezond gazon lopen, dat wil toch iedereen?

Mijn gazon wordt goed belopen door mijn twee kinderen van 4 en 2. Het heeft dus ook best wat te verduren, maar ondanks mijn zorg ziet het er best goed uit, vooral in de zomer. 

Ik zit ieder jaar op internet te snuffelen wat ik moet doen om het gazon gezond te houden en de ECOstyle Tuin pagina heeft mij erg geholpen. Ook de producten van ECOstyle heb ik vorig jaar gebruikt. Nu heeft mijn gazon wat kale plekken gekregen en ik hoop dat ik die met Het Gazon Experiment weer mooi kan krijgen.

Ieder jaar krijg ik steeds meer klavertjes in het gazon en met bemesting hoop ik het steeds tegen te gaan. Vorige week was het zulks mooi weer, dat ik aan de slag ben gegaan met de producten. Eerst heb ik het gazon met de hand geverticuteerd, AZ-Kalk gestrooid en in de avond, toen de zon niet meer in de tuin aanwezig was, bemest met Gazon-AZ. De volgende dag heb ik het graszaad over het gazon verdeeld. Helaas hebben de vogeltjes dit ook gezien en zitten ze bijna alle zaadjes uit de tuin te pikken.

Ik hoop dat we deze zomer weer een mooi vol gazon mogen hebben, waar we heerlijk met blote voeten door kunnen lopen!"

 

Zoekveld