U bent hier

Het Gazon Experiment van Cecile

collage_met_voor_en_na_0_0.png

Het eindresultaat

"Hier ben ik terug, jammer genoeg al met mijn laatste review. Wat is de tijd toch snel voorbij gevlogen!

Met die vele up & downs van het weer in de laatste weken heeft het gras wel goed kunnen groeien. Het gras groeit mooi en met die vele regen groeit het nu zelf iets sneller dan ervoor.

De bemesting van het gras met Gazon-AZ was mijn volgende fase. Ik heb eerst en vooral wat informatie opgezocht over hoe mijn gazon te bemesten.
Daarbij kwam ik er al snel op uit dat je dit vrij vaak wel eens mag doen, zeker 3x per jaar. Zo stimuleer je de groei, maar bevorder je ook het herstel van het gazon, bescherm je het tegen ziekten en plagen en houd je het groen. Het is dus zeker aan te raden om dit af en toe te doen!

Voorheen was ik er allemaal niet zo sterk mee bezig, en dat zie ik nu echt wel aan het resultaat, want mijn gazon is zoveel keer mooier dan de voorbije zomer. De producten hebben hun diensten meer dan bewezen! De enige schrik die er nu nog over me heerst is dat bij een hittegolf (of we die dit jaar nog gaan krijgen is een groot vraagteken) mijn gazon zal gaan afzien van de hitte en daardoor zal verbranden. Dat heb ik vorig jaar meegemaakt. Ik hoop dat het dit jaar zo groen mag blijven zoals het er nu uitziet.

Bedankt dat ik deel mocht uitmaken van dit leuke experiment en ik nu als resultaat kan genieten van een schitterend mooi gazon!"

 

De tussenstand

“Hier ben ik dan, wat laat, maar ik wilde zolang mogelijk wachten om zoveel mogelijk de evolutie van mijn gazon te kunnen zien. Dus met het gezegde ‘beter laat dan nooit’, hierbij mijn review over de ECOstyle gazonproducten, deel 2.

Enkele weken geleden, na het zaaien van het graszaad, zag ik hier en daar al mooie vorderingen van mijn kale plekken, ze werden goed groen. Nu heb ik wel gemerkt dat de plekken, waar de zon veel op scheen en waar ze goed genoeg bevochtigd werden (in warme & drogere periodes), veel beter groeien en sneller groen werden dan andere plaatsen in de schaduw of te ver uitgedroogde plekken. Deze heb ik daarom opnieuw wat extra bijgezaaid in de hoop dat het de volgende keer wel even goed komt als de andere plaatsen.

De volgende stap in mijn testfase was het gebruik van de AZ-Kalk. Heel fijne maar oh zo voedende korreltjes. Ik had mijn gazon eigenlijk nog nooit bekalkt, dus ik denk dat het er wel heel erg blij mee is. Wat ik vooral nu al merk in vergelijking met het voorgaande jaar is dat wanneer het gras afgereden wordt, door mijn man natuurlijk, er veel minder zakken gras(mos)afval zijn.

Ik vermoed dat dit niet komt door het gras sneller af te rijden, want dit gebeurd ook niet, maar wel door de voedende bemesting en kalkkorrels. Bemesten deed ik hier en daar al eens, dus dit is nog van een ander voorgaand product. De Gazon-AZ komt in de volgende reviewfase zeker nog van pas.

Tot hiertoe ben ik dus zeker & vast overtuigd van de werking van deze ECOstyle producten. Ik ben een tevreden en gelukkig tuinierster met een prachtig (ge)worden(d) gazon. Hier zal ik nog veel plezier aan beleven deze zomer!”

AZ-Kalk

Cecile heeft haar gazon tot aan Het Gazon Experiment nog nooit bekalkt. Vooral wanneer er sprake is van een zure grond, wat veroorzaakt kan worden door voedingsopname, is het toepassen van AZ-Kalk belangrijk! AZ-Kalk is een unieke kalk verrijkt met micro-organismen. Toediening van kalk is belangrijk voor een correctie van de zuurgraad (pH-waarde) in het gazon of de moestuin.  AZ-Kalk kan onder alle weersomstandigheden worden toegepast, zonder risico op verbranding! Heel handig dus!

Startfase

"Ik voel me door Het Gazon Experiment nauwer betrokken bij mijn gazon en dit is heel fijn om reeds nu, wanneer er nog niet veel zichtbare verandering aan het gazon is, te ervaren. Dat beloofd voor de toekomstige periode!

Dit weekend was het prachtig weer om in de tuin te werken met een heerlijk zacht lentezonnetje. Daar heb ik dan ook onmiddellijk gebruik van gemaakt door van start te gaan met Het Gazon Experiment. Eerst heb ik informatie opgezocht via de website en het 7-stappenplan eens goed doorgenomen. Daarna heb ik mijn werkoutfit aangespeeld en ben ik de tuin ingetrokken. Zo heb ik de kale plekken ingezaaid met Graszaad-Extra.

Ik ben al nieuwsgierig naar het resultaat binnen enkele weken en kijk er naar uit mijn ervaringen met jullie te mogen delen!"
 

Zoekveld