U bent hier

Gazonwerkzaamheden in de zomer

Wekelijks maaien, sproeien & een tweede bemesting
Sproeien maar!

Regelmatig maaien

Voor het beste maairesultaat maai je met beleid en laat je het maaisel liggen. Maaisel wordt, door diverse soorten schimmels en bacteriën, razendsnel omgezet tot voedingsstoffen. Via maaisel wordt er op jaarbasis 100 kg stikstof/hectare teruggebracht. Als je je bedenkt dat de meeste gazons gemiddeld 150kg stikstof/ha krijgen via meststoffen is dit een behoorlijke hoeveelheid! Door het laten liggen van maaisel help je niet alleen je gezon groeien, maar ook de bacteriën, schimmels, protozoa en andere organismen. Al deze organismen zijn erg nuttig voor de bodem. Onze AZ-meststoffen helpen ook nog eens voor een razendsnelle omzetting naar voedingsstoffen. Onze meststof om deze redenen dé meststof is om te gebruiken in combinatie met mulchmaaiers en robotmaaiers.

  • Stel je grasmaaier in op de goede hoogte
    - siergazon 3 cm
    - speelgazon 4 cm
    - bij warm weer, boven de 25 graden 6 cm
  • Maai tenminste 1 keer per week, maximaal 3 keer per week
  • Houd er rekening mee, dat scherpe messen van je grasmaaier voor een beter resultaat zorgen. Laat in het najaar je grasmaaier controleren door een specialist. 

 

 

Opnieuw bemesten houdt je gazon sterk

De tweede bemesting is om twee redenen belangrijk. Met Gazon-AZ krijgt je gazon voldoende voeding voor een mooie, groene kleur in de zomer en gaat je gras sterk de herfst en winter in. Ook mos krijgt veel minder de kans.

Zoekveld