U bent hier

Verticuteren

Verticuteren doe je voor het verwijderen van het mos uit je gazon. Dit doe je met een verticuteerhark of verticuteermachine. Dit laatste is gemakkelijker, want verticuteren is best even een klusje. Door te verticuteren verwijder je ook de ontstane viltlaag. Zo wordt ook de bodem belucht;  dit is goed voor een rijk bodemleven en voor gezonde groei van het gras. 

Waarom is verticuteren van belang?

Verticuteren zorgt voor lucht in het gazon, het mos en de viltlaag worden immers verwijderd. Hierdoor kan het gras weer groeien.

Wat heb ik nodig voor verticuteren?

Verticuteren kan met een verticuteerhark, maar dit is niet aan te raden als je een groot gazon hebt, want het is redelijk zwaar werk. Gemakkelijker is het werken met een verticuteermachine van bijvoorbeeld Wolf Garten.

Hoe moet ik verticuteren?

Verticuteren kan met een verticuteerhark, maar dit is niet aan te raden als je een groot gazon hebt, want het is redelijk zwaar werk. Gemakkelijker is het werken met een verticuteermachine van bijvoorbeeld Wolf Garten. Verticuteren kun je in het vroege voorjaar doen, tegelijkertijd met doorzaaien, bemesten en bekalken. Bij een gazon dat in de schaduw ligt (minder dan 4 uur zon per dag) kan het noodzakelijk zijn, om ook in de late zomer (augustus of september) nogmaals te verticuteren.

 

Gazon verticuteren

Na het verticuteren ziet het gazon er niet heel florissant uit, maar dit knapt na enkele dagen al weer snel op. Bekalk direct met AZ-Kalk en bemest met Gazon-AZ. De ontstane kale plekken kun je gemakkelijk doorzaaien met Graszaad Extra.

Zoekveld