U bent hier

Gazonproblemen

Overbemesting

Door over te bemesten verbrandt het gazon. Natuurlijk is dit geen gezicht. Met Gazon-AZ van ECOstyle kun je niet overdoseren.

Gazonprobleem onkruid in het gazon
Onkruid in het gazon

De oplossing voor onkruid in het gazon is het verbeteren van het gazon door regelmatige bemesting en bekalking.

Kale plekken

Voor kale plekken in het gazon zijn heel veel oorzaken aan te wijzen. De oplossing voor kale plekken is Graszaad-Extra. Hiermee kun je snel de kale plekken inzaaien, in alle soorten gazons.

gazonprobleem slechte bodemstructuur
Slechte bodemstructuur

Een goed gazon, begint met een gezonde bodem. Er zijn vijf oorzaken aan te wijzen voor een slechte bodemstructuur.

Te kort gemaaid

Veel gazoneigenaren maken de fout bij het onderhouden van hun gazon om te kort te maaien. Door te kort maaien, krijgt het gazon onvoldoende kans om goed te wortelen.

Onderbemesting

De juiste dosering is van groot belang, alleen op deze manier krijgt jouw gazon voldoende voeding. Let ook op de tijd waarin je bemest.

Urinebrandplekken

Urinebrandvlekken worden veroorzaakt door plassende dieren in het gazon. Dit kunnen zowel honden, katten, konijnen of egels zijn. De schade herstellen kan met AZ-Kalk.

gazonprobleem mos in het gazon
Mos in het gazon

Mos in het gazon is voor veel gazonliefhebbers een ergerlijk probleem. Mos en gras zijn grote concurrenten van elkaar. Als het gras niet in optimale conditie is heeft mos meer kans.

Verbranding van het gazon

Verbranding van het gazon kan verschillende oorzaken hebben.

Klaver in het gazon

Klaver groeit op stikstofarme plaatsen, helaas is er niet zo maar een oplossing. Vul het tekort in de bodem aan met Bloedmeel, om de klaver te lijf te gaan.

Rooddraadschimmel in het gazon
Rooddraadschimmel & sneeuwschimmel

De rooddraadschimmel wordt ook wel sneeuwschimmel genoemd. Bij rooddraadschimmel is er om de grasplanten heen een verkleuring te zien, de verkleuring varieert van rood tot roze. Bij erge aantasting sterft het gras af.

schimmel in het gazon
Schimmel in het gras

Schimmel, bah! Niet iets waar je graag tegen aan kijkt. En met schimmel in het gazon wordt het gazon een stuk minder aantrekkelijk.

Verkeerde verdeling meststof

Door het niet goed verdelen van de meststof over het gazon valt op de ene plaats meer Gazon-AZ dan op de andere. Er ontstaat een verkeerde verdeling van de voeding, waardoor een op het oog bont gazon ontstaat.

Zoekveld