U bent hier

Bemesten

Wanneer het gazon in het voorjaar of de zomer niet bemest wordt, zullen de voedingsstoffen aan het eind van de zomer helemaal uit de bodem verdwenen zijn. Het gazon komt dan voeding tekort waardoor het gras niet meer kan concurreren met het mos. Er ontstaat dan een zwakke grasgroei met een open graszode en kale plekken tot gevolg. Twee keer per jaar je gazon bemesten is daarom noodzakelijk. Dit geldt trouwens ook voor de rest van je tuin. Net als mensen hebben je planten, bomen en struiken regelmatig goede voeding nodig. 

De eerste bemesting

Om jouw gras goed te laten groeien is bemesten een vereiste. Gebruik daarvoor altijd een 100% organische gazonmest, zoals Gazon-AZ. De eerste bemesting gebeurt in het voorjaar. Zodoende heeft het gazon tot wel 4 maanden voeding. 

De tweede bemesting

Het gazon heeft bemesting nodig. Vanwege de warmere temperaturen heeft het gazon extra voeding nodig. Gazons kunnen kale en dorre plekken hebben opgelopen. Om dit te voorkomen óf dit snel te laten herstellen is een tweede gazonbemesting zeer aan te raden in juni, voor de schoolvakanties. De extra voedingsstoffen beschermen het gazon tegen ziekteverwekkende bacteriën en schimmels en zorgen dat de kwaliteit van het gazon optimaal blijft.

Tip!

Hoeveel heb ik nodig? Met de ECOstyle organische meststoffen hoef je maar twee keer per jaar te strooien. Mocht je "last" hebben van een arme zandgrond dan luidt het advies om 3 maal per jaar te bemesten volgens het advies op de verpakking.

 

Bereken hoeveel meststof u nodig heeft met de bemestingscalculator! 

Hoe moet ik bemesten?

Bemest het gazon door Gazon-AZ gelijkmatig over het gazon verdelen. Besproei het gazon na het bemesten met water. Dit is niet noodzakelijk, maar versnelt wel de werking. Om bij handmatig strooien een goede verdeling te verkrijgen, is het raadzaam Gazon-AZ kruislings in twee strooibeurten te verdelen.

Dosering

Vuistregel voor de dosering is 1 kg/ 10 m². Het advies is om te bemesten in het begin van het groeiseizoen (maart – april) en halverwege het groeiseizoen vanaf half juni. Volg de adviezen op de verpakkingen.

Zoekveld