U bent hier

Aaltjes

shutterstock_153206153.jpgVeelgestelde vragen over aaltjes

1. Ik denk last te hebben van taxuskevers bij mijn planten, wat kan ik hier aan doen?

Als jouw planten last hebben van taxuskevers, kan je dit bijna altijd zien doordat er happen uit bladranden zijn genomen. Deze vingervormige gaten worden gemaakt door de volwassen taxuskever ook wel lapsnuitkever genoemd. De taxuskever legt eitjes in de tuin die kunnen uitgroeien tot larven die het hele wortelstelsel van planten doorknagen. Zowel de larven van de taxuskever als de volwassen taxuskever kan bestreden worden met aaltjes.

2. Kan ik de aaltjes delen met mijn moeder, zodat ze op twee verschillende datums gebruikt worden en hoelang zijn ze houdbaar?

Nee, je kunt de aaltjes niet delen. De samenstelling komt heel precies. Deel je, dan bestaat de kans dat je niet de goede mix overhoudt. De aaltjes zijn houdbaar tot de uiterste houdbaarheidsdatum, maar we raden wel aan om ze zo snel mogelijk te gebruiken.

3. Hebben jullie ook aaltjes tegen teken en grasvlooien?

Helaas hebben wij deze (nog) niet in ons assortiment.

4. Ik heb erg last van naaktslakken in de tuin, hoe kan ik deze het meest effectief bestrijden?

Voor optimale bestrijding kan je het beste gebruik maken van de aaltjes ondergronds en Escar-Go op de oppervlakte. Dit is het meest effectief, want zo worden de slakken van twee kanten bestreden.

5. Kan ik de val tegen de taxuskever en de aaltjes tegen de larven van de taxuskever tegelijk inzetten?

Ja, dit is geen probleem. Vaak is het zo dat je zowel last hebt van de larven van de taxuskever als van de volwassen taxuskever. Daarom is het ook verstandig beide plagen tegelijk aan te pakken.

6. Ik heb de aaltjes gebruikt, kan ik nu ook direct bemesten en bekalken?

Zolang je gebruikt maakt van niet-chemische kalk en meststoffen, zoals de AZ-kalk en Gazon-AZ , doen de aaltjes gewoon hun werk.

7Kan ik groente en fruit eten dat is behandeld met aaltjes tegen slakken (Nemaslug)?

Ja, dit is geen probleem. Het is wel handig om eerst de groente of het fruit af te wassen voor consumptie, op dezelfde manier zoals je dit anders ook zou doen.

Vragen over aaltjes

Aaltjes bestel je in onze eigen webshop!

Ook daar hebben we een Vraag & Antwoord pagina, dus staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan eens een kijkje op onze webshop, hier staan nog veel meer vragen uitgewerkt.

Vraag en antwoord

Zoekveld