U bent hier

Marjan, ECOstyle KennisHuis

Januari ligt achter ons en als tuinliefhebber ben ik daar blij om. De dagen worden weer langer en hier en daar piept al een bolletje boven de grond. De temperatuur is de afgelopen weken vreemd omhoog en omlaag geschoten, voor de natuur best lastig. Aan de andere kant, ik verbaas me ook altijd weer over de flexibiliteit van alles wat groeit en bloeit.  

In januari en februari is de tuin in winterrust. Ik haalde het blad van het gazon en snoeide de grootste takken van fruit- en andere bomen een stukje terug. Ik kijk nu vooral vooruit op het voorjaar!

Ik vind de herfst een heerlijk jaargetijde; de natuur komt tot rust, met hier en daar nog een opvallende najaarsbloeier. Tijd voor de laatste tuinactiviteiten.

We testen onze AZ-Kalk en een standaard witte kalk. Wat gebeurt er wanneer je een beetje citroenzuur toevoegt aan AZ-Kalk en een standaard kalk? En, wat zegt dit dan eigenlijk?

 

Gazon gebreken

Het werd tijd. Ons gazon zag er slecht uit. Schaduw, grote bomen, een niet egale ondergrond en achterstallig onderhoud hadden onze grasmat de nek om gedaan.