Tip!
Groeien jouw groenten en kruiden niet als kool? Gebruik dan de vloeibare Groente & Kruiden plantenvoeding. Deze voeding zorgt voor een rijke oogst, smaakvolle producten en is geschikt voor alle soorten groenten, kruiden en fruit.
Tweede snoeibeurt buxus en hagen
Hoe vaker je een buxus snoeit, hoe meer de plant gaat vertakken en hoe voller de plant wordt! Het beste is om de buxus in de zomer minimaal twee keer te snoeien. De tweede keer is het beste in augustus tot midden september. Als je later gaat snoeien kan het zijn dat de jonge takjes de eerste vorst moeilijk kunnen trotseren. Let op; niet snoeien als de zon volop schijnt, dan verbrandt de buxus op de snoeiplekken.
Boost je haag
Je haag oppeppen? Dan is het nieuwe ECOstyle-product Hagen Micro-Actief dé natuurlijke oplossing die je zoekt. De kleine helper met groot effect!
Wil je in de winter ook nog kunnen genieten van jouw zelfgekweekte kruiden? Vries dan nu een groot deel van deze kruiden in. Zodat je in de winter ook nog een voorraad over hebt.
Dit is de perfecte truc voor kruiden zoals; salie, bieslook, peterselie en/of andere kruiden met platte bladeren. Verwijder de steeltjes van de kruiden (indien nodig). Was daarna de kruiden als je dit wilt, maar zorg er wel voor dat alles goed droog wordt. Dit kan bijvoorbeeld door alles goed droog te deppen met keukenpapier. Neem het bosje kruiden en stop ze in een plastic zak. Rol de zak strak op, als een sigaar en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht uit de zak kwijt raakt. Vervolgens doe je een aantal elastiekjes om de rol om er voor te zorgen dat alles stevig vast zit. Daarna vries je de kruiden-sigaar in.
Als je de kruiden wilt gebruiken dan haal je de kruiden-sigaar uit de diepvries. Verwijder het plastic en hierna kun je kleine schijfjes er af snijden. De rest stop je weer terug in de plastic zak en daarna in de vriezer.
Het maken van pesto-blokjes is dé manier voor het bewaren van kruiden met tere bladeren, zoals; basilicum en oregano. Deze kruiden verliezen een deel van hun smaak als je ze invriest zonder een vloeibare stof. Neem daarom ongeveer 450 gram kruiden en doe deze samen met 112 ml olijfolie in de keukenmachine. Deze kruidenpasta doe je vervolgens in ijsblokjesvormen en daarna in de vriezer. Als de blokjes hard zijn kan je ze ook in een plastic zakje doen.
De pesto-blokjes zijn erg lekker met knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas door de pasta. Of doe eens een blokje door jouw stoofpot.