0 Vergelijken

Emelten in het gazon?

Vaak zie je ze niet, maar de schade die emelten in het gras veroorzaken is duidelijk. Zie je kale plekken en kleine gaatjes in je gazon? Dan is de kans groot dat je last hebt van emelten in het gazon. Emelten zijn dikke korte grijze larven die zich voeden aan grasplantjes. Ze komen tijdens schemer uit de grond om te eten van gras. Emelten in het gazon bestrijden kan je het beste doen met aaltjes.

Emelten in het gazon herkennen en bestrijden

Emelten kunnen het hele jaar in je gazon voorkomen. Ze kunnen al vroeg in het voorjaar uit je gazon piepen. Emelten die in het voorjaar je gazon ruineren zijn emelten die al wat ouder en groter zijn. Je kunt ze met aaltjes bestrijden, maar dit is vaak lastiger omdat de emelt al zo groot is. Je kunt het proberen met een dubbele dosering aaltjes. Een tip die we je meegeven: span een donker stuk plastic over je gazon. De emelt denkt dat het donker is en komt bovengrond, op deze manier kan je de emelten uit je gazon plukken en de emelten bestrijden.

Emelten of Engerlingen?

Naast emelten kan je ook last hebben van Engerlingen in het gazon. Emelten geven kale plekken en Engerlingen geven losliggende graszoden en gele (kale) plekken in het gazon. Beide plagen kan je met aaltjes verhelpen. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die in de emelt of engerling kruipen en vervolgens sterft de emelt/engerling. De aaltjes gebruiken het dode beestje als broedkamer en gaan vanuit daar opzoek naar de volgende plaaggeest van de tuin. Zo rond 6 weken na het uitzetten van de aaltjes, is de plaag weg.

schade-gazon-emelten.jpg

Aaltjes tegen emelten kopen?

Aaltjes tegen emelten en aaltjes tegen engerlingen kan je eenvoudig via onze webshop kopen. ECOstyle heeft aaltjes tegen vele plaaginsecten in de tuin. Emelten bestrijden met aaltjes is de meest duurzame en natuurlijke manier die er is. Je schaadt het milieu en de natuur niet. Aaltjes zijn volkomen veilig voor (huis)dieren, bijen en mensen, een betere keuze voor het bestrijden van emelten zal je niet vinden!

Aanbevolen PRODUCTEN