0 Vergelijken
Onkruid

Onkruid tussen tegels verwijderen

Wil jij ook een mooi schoon terras zonder onkruid? ECOstyle biedt de beste oplossing voor het natuurlijk bestrijden van onkruid tussen je bestrating. Gebruik Ultima voor het snel en effectief verwijderen van onkruid. 100% biologisch afbreekbaar.

Waarmee verwijder ik onkruid tussen de bestrating? 

Het onkruid tussen tegels en stenen handmatig weghalen is een arbeidsintensieve klus. Gebruik je liever een ecologisch bestrijdingsmiddel? Kies dan voor Ultima van ECOstyle. Ultima is een ecologisch bestrijdingsmiddel voor onkruid, mos en algen en zorgt ervoor dat ook de wortels afsterven en je binnen 3 uur al resultaat ziet.

Hoe voorkom ik onkruid op mijn terras? 

Helemaal te voorkomen is het niet, onkruid tussen de bestrating. Onkruidzaadjes worden verspreid door de wind en bijvoorbeeld vogels. Met de volgende tips wordt de kans echter klein dat je veel last krijgt van onkruid en mos tussen de tegels:

  • Gebruik regelmatig de bezem om het terras goed schoon te vegen. Met de veegbeweging haal je ook de onkruidzaadjes weg, en zo voorkom je dat onkruid tussen de tegels kan groeien.
  • Potplanten en bloembakken zorgen ook voor de verspreiding van onkruid. Zaadjes uit deze potten en bakken vallen op het terras en beginnen tussen de tegels te groeien. Minder bloembakken en potten verkleinen dus de kans op onkruid.
  • Leg je een nieuw terras aan? Maak dan altijd gebruik van anti-worteldoek. Daarnaast is het belangrijk dat de randen van het terras goed zijn afgedicht. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld voegzand.
  • Te veel water op het terras kan ook zorgen voor een onkruidprobleem. Zorg er dus voor dat water goed weg kan lopen en dat het terras snel opdroogt.
  • De basis voor een onkruidvrije bestrating is het aanleggen van een stevig zandbed voordat er bestraat wordt. Heb je te maken met bestaande bestrating? Zorg ervoor dat je onkruid regelmatig met wortel en al verwijdert. Dit voorkomt doorgroeien. 
  • Kies je voor grote tegels? Dan heb je een stuk minder voegen en dus minder kans op onkruid. Of gebruik voegmortel. Door de voeg af te sluiten blijft het terras of de bestrating voor langere tijd onkruid vrij.
Onkruid bestrijden met ECOstyle Ultima

How-To Video

Hoe je eenvoudig onkruid kunt verwijderen van je terras of balkon. Je ziet het in bovenstaande video!

Mos bestrijden tussen tegels

Een veel voorkomende vorm van onkruid is mos. Groene aanslag ontstaat op donkere en vochtige plekken op het terras. Blijft groene aanslag liggen dan groeien daar geregeld algen en mossen op. Mossen houden vocht langer vast, waardoor de problemen bij het terras alleen maar groter worden. Belangrijk dus om mos tussen de tegels te bestrijden. Probeer allereerst het mos weg te spuiten met een hogedrukreiniger. Gebruik vervolgens Ultima om het overige mos te verwijderen. Met de wortelwerking van Ultima zorg je ook voor een ondergrondse aanpak van het onkruid. Heb je last van mos in het gazon? Klik dan hier.

Hoe voorkom ik mos tussen tegels?

Zorg ervoor dat het terras niet te vochtig wordt. Belangrijk is dus dat de afwatering afdoende is. Een andere optie is om het terras iets op te hogen, zo kan water makkelijk weglopen. Groene aanslag en mos wordt veroorzaakt door rondvliegende onkruidzaadjes, door regelmatig jouw terras aan te vegen voorkom je dat deze zaadjes kunnen ontkiemen.

Heermoes verwijderen?

Heermoes of paardenstaart is een hardnekkige vorm van onkruid. Wil je heermoes verwijderen? Lees snel onze tips:

  • Verwijder consequent de bovengrondse delen van de heermoes, ondanks dat de klant ondergronds verder groeit, raakt hij op een gegeven moment uitgeput. De aanhouder wint!
  • Heermoes groeit vooral op grond met een laag kali- of fosfor gehalte. Bemesten is dan ook zeer noodzakelijk. Wil je weten hoe je jouw border moet voeden en bemesten? Klik dan hier

Onkruid? Gebruik geen chloor en azijn

Je ziet nog steeds dat mensen chloor of azijn gebruiken om onkruid te bestrijden. Hier zijn we kort in: niet doen! Chloor en (natuur)azijn maakt veel meer kapot dan alleen het onkruid. Ze doden het belangrijke bodemleven dat juist zorgt voor de biodiversiteit in de jouw tuin. ECOstyle heeft een oplossing die werkt op basis van pelargonzuur: Ultima. Pelargonzuur is een organisch vetzuur van plantaardige oorsprong. Pelargronzuur is onschadelijk voor zoogdieren en het bodemleven. De stof is van nature aanwezig in bijvoorbeeld geraniums en is geschikt voor het bestrijden van distels, paardenbloem, netels, kweekgras, breedbladige onkruiden, mos en algen. Daarnaast bevat het middel van ECOstyle een worteldoder, zodat niet alleen het zichtbare deel van het onkruid afsterft, maar ook het gedeelte onder de grond. 

 

Aanbevolen producten
€ 8,49
€ 5,99
€ 9,95
€ 8,95