0 Vergelijken
Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen met de producten van ECOstyle

Geniet jij ook zo van je terras? Heerlijk in het zonnetje met een kop koffie een boek lezen. Of gewoon even helemaal niets doen. Een goed gesprek met fijn gezelschap. Het kan allemaal.
Maar jouw terras kan gedurende het jaar wel wat onderhoud gebruiken. 

Groene aanslag op je terrastegels

In het voorjaar is de kans groot dat er groene aanslag op je terrastegels, looppaden of vlonderplanken zit. Je kunt deze met een hoge drukspuit schoonspuiten, maar houd daarbij wel rekening met het volgende: De bestrating heeft behoorlijk te lijden onder de druk van de hogedrukreiniger. Door de kracht wordt de structuur van de toplaag poreuzer. Het oppervlak wordt ook ruwer waardoor mossen en vuil sneller terugkomen. ECOstyle heeft een natuurlijke, niet-schadelijke oplossing voor het verwijderen van groene aanslag. Met Terrasreiniger verwijder je op een snelle en milieuvriendelijke manier alle aanslag op stenen, glazen en houten oppervlaktes. Terrasreiniger bevat het 100% natuurlijk perlagonzuur en is snel biologisch afbreekbaar.

Hoe ontstaat groene aanslag

Met name in het voorjaar hebben veel mensen met een terras last van groene aanslag. Of je terras nu bestaat uit hout, tegels, beton of klinkers, praktisch elk terras heeft wel eens last van groene aanslag. Met name schaduwrijke terrassen hebben al snel last van een groene waas. Het ontstaan van groene aanslag is vaak een mix van omstandigheden. Weinig zonlicht en veel organisch afval, zoals zand, aarde en pollen, zijn vaak de basis ingrediënten van groene aanslag. Combineer dit met vocht en de kans op groene aanslag is zeer groot. Een combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat algen en bacteriën beginnen te groeien op het terras. Hoe langer je deze algen en bacterien de kans geeft hoe dikker de laag groene aanslag wordt. Deze groene aanslag is niet alleen een lelijk gezicht het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Doordat algen bepaalde slijmen afscheiden wordt het terras zeer glad en is de kans op uitglijden groot. Mocht je last hebben van groene aanslag behandel dit dan snel met bijvoorbeeld de terrasreiniger van ECOstyle.

Groene aanslag van schutting verwijderen

Niet alleen het terras, maar ook schuttingen zijn vatbaar voor groene aanslag. Een groene schutting in de tuin staat vaak onverzorgd en is niet mooi. Ook groene aanslag verwijderen van schutting kan met terrasreiniger. Terrasreiniger van ECOstyle is geschikt voor het schoonmaken van steen, metaal, kunststof en glas.

Groene aanslag verwijderen zonder schadelijke stoffen

Steeds meer mensen gebruiken middeltjes als chloor en schoonmaakazijn om groene aanslag te verwijderen. Ons advies: Doe dit niet! Het is onduidelijk wat het effect is van chloor en schoonmaakazijn is op het milieu en op met name het bodemleven van jouw tuin. De kans is groot dat je niet alleen de groene aanslag verwijderd maar ook het bodemleven dood. Kies liever voor 100% natuurlijke alternatieve. De terrasreiniger van ECOstyle bestaat uit een mix van zeep en natuurlijke vetzuren en is dan ook volledig biologisch afbreekbaar.

Groene aanslag of onkruid

Groene aanslag is een vorm van onkruid. Het is een vorm van onkruid die groeit op donkere en relatief vochtige plekken. Heb je echter onkruid in de vorm van kleine plantjes tussen je tegels op het terras kies dan voor onze onkruidverwijderaar met wortelwerking: Ultima. Wil je meer tips over het verwijderen van onkruid in je tuin, klik dan hier.

Tips om groene aanslag op je terras te voorkomen

  • Houd je terras schoon door regelmatig te vegen
  • Schrob met heet water om de eerste aanslag meteen te verwijderen
  • Zorg voor een goede afwatering
  • Gebruik Ultima om onkruid tussen de tegels te verwijderen
Aanbevolen producten
€ 8,49
€ 5,99
€ 25,95
€ 4,99