0 Vergelijken
Snoeien

Heb jij planten en struiken in je tuin? Door ze elk jaar te snoeien stimuleer je de groei en bloei en hou je ze mooi in vorm. ECOstyle voorziet jou van het beste advies en duurzame, natuurlijke producten voor na het snoeien. Geef de bodem na het snoeien extra voedingstoffen voor sterke wortels en een diepgroene kleur. Hiervoor hebben wij onder andere Hortensia-AZBuxus-AZ en Coniferen & Taxus-AZ in het assortiment.​

De tuinkalender van ECOstyle 

Gezonde en sterke planten, hagen en gazon vormen de basis van jouw tuin. ECOstyle helpt jou hier graag bij met haar natuurlijke en duurzame producten. Wist je dat wij een handige tuinkalender hebben? Vol met handige tips. 

Waarom moet ik hagen en struiken snoeien? 

Snoeien doe je voornamelijk voor vorm en onderhoud. Bij vorm snoei denk je aan het snoeien van bijvoorbeeld een conifeerhaag of buxus. Onderhoud snoei is nodig voor bloei, verjonging of een goede groeiontwikkeling.

Wanneer kan ik het beste snoeien? 

De beste tijd om te snoeien is afhankelijk van de soort plant, struik en haag. We lichten een paar uit: 

Het snoeien van lavendel

Het snoeien van lavendel doe je twee keer per jaar. De eerste keer in het voorjaar, nog voordat de groei begint. Snoei de plant niet helemaal kaal, hiermee voorkom je dat de plant niet meer uitloopt. Wanneer je de takjes net boven jonge scheuten afknipt loopt hij weer mooi uit. De tweede keer snoeien doe je na de bloeitijd, uiterlijk in september. Je knipt de uitgebloeide takjes af zodat de plant weer mooi in model komt. 

Het snoeien van de Buxus

Om de buxus mooi vol te houden snoei je hem twee keer per jaar, in mei en september. Hou je hem mooi strak? Dan kun je ook vaker snoeien. Na september is de groei eruit en kun je wachten tot het volgende voorjaar. Wanneer je veel snoeit en het snoeiafval weggooit, kan het helpen om wat extra voeding te geven. 

Het snoeien van van coniferen

De conifeer snoei je twee keer per jaar, maar dit kan ook gerust vaker. De beste tijd is mei/juni en in september. De conifeer heeft dan nog voldoende tijd om zich voor de winter te herstellen. Het snoeien doe je bij voorkeur op een koele, bewolkte dag. Je voorkomt hiermee verbranding. 

Waar moet ik op letten bij het snoeien? 

Hou bij het snoeien van planten, struiken en hagen rekening met de soort en het doel van het snoeien. Snoeien doet groeien, maar ga niet te rigoureus te werk en hou rekening met de groeirichting. Gebruik daarnaast goed gereedschap zoals de snoeizaag, takkenschaar en snoeischaar. Goed gereedschap werkt veel beter en hoef je maar één keer te kopen. Dat is meteen duurzaam. 

Verzorging na het snoeien 

Na het snoeien van bomen en struiken en hagen met dikke takken, behandel je snoeiwonden en stambeschadigingen met onze 100% natuurlijke snoeibalsem. Voor sterke wortels en een betere opname van voedingsstoffen bemest je de grond met onze AZ-bemesting. Dit geeft de grond 120 dagen voeding en zorgt voor een volle bloei, diepgroene bladeren en volle hagen. 
 
Tip: Check regelmatig de zuurgraad van je bodem met onze pH-Bodemtest. Is de grond te zuur? Stuur dan bij met de natuurlijke AZ-Kalk

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,95
€ 9,45
€ 9,95
€ 4,99