0 Vergelijken
Probleem oplossen moestuin

Je moestuin planten vol met bladluis? Of slakken die je planten kaalvreten? Ga ziekten en plagen effectief te lijf met 100% natuurlijke producten van ECOstyle. Waaronder (larven) lieveheersbeestjes tegen bladluis, Escar-Go tegen slakken of Luisvrij tegen luizen en Aaltjes tegen o.a. vliegen, hardnekkige slakkenplagen en engerlingen. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand van diverse insecten. Ze gebruiken hun prooi als voedselbron en broedkamer, waardoor deze binnen enkele dagen doodgaat. Om planten sterk en weerbaar te maken voor schimmels zoals meeldauw en roest bieden wij Vital.

Natuurlijk moestuinieren 

Wat is er nu leuker dan je eigen eten zien groeien. Of je nou een balkon hebt of een moestuin zo groot als een voetbalveld, moestuinieren kan altijd. Doe het ECOstyle met onze 100% natuurlijke producten. Duurzaam en effectief, goed voor mens, dier en milieu!

Moestuin problemen? Zo los je ze op! 

Er zijn verschillende ziekten en plagen die je oogst in gevaar brengen. De meeste plagen zijn gelukkig goed te behandelen. Ziekten bestrijden is lastig, maar kun je wel voorkomen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

Ziekten Advies
Aardappelziekte/tomatenziekte (Phytophthora infestans)  Hou planten droog door ze onder een afdak te planten. 
Zet ze op een zonnige plaats met wind. 
Knolvoet  Zorg voor afwisseling in de moestuin. Plant ze elk jaar op een andere plek. 
Hou de pH-waarde van de grond hoger dan 7,2. 
Roest  Plant de planten ieder jaar op een andere plek. 
Geef planten voldoende ruimte. 
Verwijder aangetaste bladeren. 
Krulziekte  Verwijder aangetaste delen direct en leg ze niet op de composthoop. Behandel vruchtbomen preventief met Vital. 
Plagen  Advies 
Bladluizen  (Larven)lieveheersbeestjes 
Gaasvlieg 
Luisvrij 
Rupsen  Aaltjes 
Slijpwespen 
Slakken  Escar-Go – slakkenkorrels – snel resultaat. 
Slakvrij – kopertape, geschikt voor moestuinbak of potten. 
Slakkenlokdoos – lokstoffen gecombineerd met slakkenkorrels – voor grote oppervlakten. 
Aaltjes in combinatie met Escar-Go – voor hardnekkige plagen. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die de slak als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor deze snel doodgaat. 
Vliegen (koolvlieg, uienvlieg, wortelvlieg)  Aaltjes 
Kleine wintervlinder in (fruit)bomen  Lijmband 
Engerlingen  Aaltjes

 

Zijn ziekten en plagen schadelijk voor mijn oogst? 

Doordat moestuinplanten worden aangetast door ziekten en plagen, verzwakken ze en groeien ze niet goed of zullen ze zelfs doodgaan. Gevolg is een minder goede oogst of vruchten die beschadigd zijn. Het is daarom raadzaam om meteen in actie te komen als je problemen in je moestuin ziet. 

Hoe voorkom ik problemen in de moestuin? 

Een gezonde bodem is het uitgangspunt voor de moestuin. Dat betekent een goede bodemstructuur en pH-waarde (zuurgraad). Verbeter de eigenschappen van je bodem en vul eventueel aan met compost en AZ-Kalk. Door onze 100% natuurlijke meststoffen te gebruiken krijgt de bodem voldoende voedingsstoffen. Maak planten extra sterk en weerbaar met Vital. Meer weten over de moestuin? Bekijk dan onze algemene pagina over de Moestuin.

Alles voor een gezonde moestuin
€ 13,95
€ 11,45
€ 18,95
€ 8,95