0 Vergelijken
Moestuin bodem verbeteren

Last van mos en onkruid of kale plekken in je moestuin? Vaak is de oorzaak een verdichte en zure grond met te weinig voeding. Start daarom met het verbeteren van de bodem. ECOstyle geeft jou handige tips en heeft diverse duurzame producten in haar assortiment voor een rijk bodemleven. Zoals bijvoorbeeld onze organische Plantaarde. Dit is een turfvrije (beter voor het milieu) bodemverbeteraar op basis van compost en kokosvezels. Met AZ-Kalk zorg je voor de juiste zuurgraad, waardoor moestuinplanten beter groeien. Geef de bodem de juiste voeding met Moestuin-AZ of Moestuinmest. De toegevoegde bacteriën zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen.

Een gezonde bodem 

Een bodem is gezond als hij vol zit met leven. Zoals bacteriën en schimmels, nuttige insecten en algen en vergeet vooral de werkers van de bodem niet...ontelbare soorten wormen. Allemaal dragen ze hun steentje bij in het omzetten van organisch afval (plantenresten) in waardevolle humus. Humus is verteerd organisch materiaal en houdt voedingstoffen en water vast. Om een gezonde bodem te krijgen en te houden moet je vaak wel een handje helpen. ECOstyle voorziet jou graag van advies en natuurlijke producten. 


Waarom moet ik de bodem verbeteren? 

Een rijk bodemleven, met schimmels, bacteriën, insecten en wormen bepaalt voor een groot deel het succes van jouw moestuin. De structuur van de bodem speelt hierin een belangrijke rol zodat planten gemakkelijk voedingsstoffen en water kunnen opnemen. Vaak is de bodem bij bestaande moestuinen door de jaren heen verdicht. Of is het bij nieuwbouwwoningen door zware machines tijdens de bouw dichtgeslagen. Andere veelvoorkomende oorzaken zijn niet of te weinig bemesting of een te zure bodem,

Controleer of de zuurgraad(pH) van de grond goed is. De bodem verzuurt namelijk door de weersomstandigheden en bodemprocessen. In een te zure bodem nemen wortels geen voedingsstoffen op. Ook heeft dit een negatief effect op het bodemleven. ECOstyle heeft een handige pH-Bodemtest waarmee je de waarde eenvoudig meet. Moet je bijsturen? Dan adviseren wij te strooien met AZ-Kalk.  

Alles voor een gezonde moestuin bodem
€ 9,95
€ 9,45
€ 4,99
€ 18,95