0 Vergelijken
Potgrond voor terras & balkon

Om je terras en balkon planten goed te laten groeien is het raadzaam om ze te verpotten en regelmatig voeding te geven. ECOstyle biedt jou 100% natuurlijke producten voor gezonde en groene planten. Onze Potgrond Huis & Tuin is geschikt om nieuwe planten mee te planten en bestaande planten mee op te potten en te verpotten.

Veenvrije potgrond

De basis voor je balkon- en terrasplant is een goede potgrond. Een goede potgrond zorgt ervoor dat jouw plant goed kan wortelen en groeien. Potgronden van ECOstyle zijn veenvrij. Dat doen we omdat bij het afgraven van turf kwetsbare natuurgebieden verloren gaan en er een grote hoeveelheid CO2 vrijkomt. ECOstyle gebruikt voor haar potgronden o.a. gecomposteerde kokosvezels. Deze sponsachtige vezels maken de potgrond luchtig en rul. Hierdoor worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden en kun je tot 50% minder water geven. De luchtige structuur van de potgrond en de toegevoegde meststoffen zorgt eveneens voor een goede wortelgroei en rijke bloei. En, je houdt altijd schone handen bij het planten of verpotten.

Wanneer moet ik mijn kamerplanten verpotten? 

Een plant is aan verpotten toe wanneer de wortels boven de grond uitkomen en de bladeren lelijk worden. De beste tijd om een terras of balkon plant te verpotten is het voorjaar. De plant heeft dan voldoende tijd om zich te herstellen. Door het verpotten, vaak in een grotere pot, stimuleer je de groei.

Tips voor het oppotten/verpotten terras en balkon planten

  • Neem bij het verpotten een pot die 20% groter is dan waar de plant uitkomt. Hierdoor hebben de wortels alle ruimte om te groeien
  • ECOstyle Potgond Huis & Tuin bevat voor 3 maanden voeding. Geef je planten daarna extra ondersteuning met Terras & Balkon Plantenvoeding of Zomerbloeiers-AZ voor de vorming van diepgroene bladeren en een uitbundige bloei
Aanbevolen producten
€ 5,99
€ 8,49
€ 4,25
€ 18,95