0 Vergelijken
Tuinmest

De basis voor sterke, uitbundig bloeiende planten en een sterk en groen gazon, is een gezonde bodem. Doordat planten en gras hun voeding uit de bodem halen, raakt de bodem uitgeput. Daarom is het van belang om de bodem extra te voeden. ECOstyle heeft hiervoor een universele en organische mest die tot wel drie maanden voeding geeft.​

Organische mest of kunstmest

Tuinmest is een universele naam voor voedingstoffen die je in de tuin kunt gebruiken. Je kunt ruwweg twee verschillende soorten mest gebruiken: kunstmeststoffen of organische meststoffen. Kunstmest werkt snel maar de werking is vaak kort. ECOstyle meststoffen zijn 100% organische meststoffen. Organische meststoffen hebben ten opzichte van  kunstmest een aantal voordelen:

  • Een organische meststof bevat alle voedingsstoffen die een plant nodig heeft om te groeien. Deze meststoffen worden door nuttige bacteriën en schimmels omgezet tot voedingsstoffen, hierdoor werkt de mest 120 dagen! Kunstmest lost op in water en komt sneller vrij, hierdoor is de werking zeer kort. 
  • Door de toevoeging van ProtoPlus aan de AZ-meststoffen van ECOstyle werken deze organische meststoffen vrijwel net zo snel als kunstmest!
  • Organische meststoffen voeden niet alleen de plant, maar ook het bodemleven
  • Organische meststoffen verbranden niet. Worden kunstmestoffen gebruikt dan is de kans op verbranding zeer groot. 
  • Organische mest is duurzamer. Deze meststoffen worden gemaakt van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. 

Siertuin bemesten? 

Wil je jouw siertuin bemesten? Tuinmest van ECOstyle is aangevuld met sporenelementen die planten van nature nodig hebben. Het is een algemene meststof voor moes- en siertuin en het gazon. Bovendien is een groot voordeel dat het ook bij zonnig weer gebruikt kan worden, omdat organische meststoffen niet verbranden.

Wist je dat ECOstyle Tuinmest...

  • gelijktijdig met onze AZ-Kalk gestrooid kan worden?
  • geschikt is voor siertuin, border, moestuin en gazon?
  • ook bij zonnig weer gebruikt kan worden? Er is namelijk geen kans op verbranding.
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 18,95
€ 9,95
€ 4,99
€ 8,25